Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce se întâmplă în gura ta când te STRESEZI

Tu știi ce se întâmplă în gura ta atunci când te stresezi? Stresul este principalul factor de îmbolnăvire al lumii moderne, acesta afectând de la creier până la stomac, aproape toate organele. Atunci când te stresezi, celulele tale se alterează însă nu este singurul lucru care se întâmplă în corpul tău.

Un studiu publicat acum câțiva ani arată că stresul duce la apariția cariilor și afectează serios și gingiile. Oamenii de știință susțin că persoanele care trăiesc tot timpul stresate au tendința să scrâșnească dinții în timpul somnului, fără să își dea seama, iar asta duce la deteriorarea smalțului, fiind suprauzat.

CITEȘTE ȘI: CE BOLI ASCUND CARIILE
Un alt motiv pentru care stresul este considerat un factor al apariției cariilor este starea emoțională pe care o ai având prea multe probleme pe cap. Stresul este corelat cu sentimentul de depresie iar persoanele depresive își neglijează sănătatea, uitând să se spele frecvent pe dinți, fapt ce duce invariabil la apariția cariilor.

Potrivit cercetătorilor britanici, persoanele stresate consumă alimente nesănătoase pentru a-și calma nervii: hamburgeri, sucuri cu coloranți dăunători, ciocolată și, în special, multe, multe dulciuri. Se știe că un consum mare de produse pe bază de zahăr duce automat la apariția cariilor.

Stresul poate cauza și afte bucale. Stomatita aftoasă este una dintre afecțiunile cele mai serioase ale cavității bucale, provocând ulcerații dureroase, de obicei în interiorul buzei sau la baza limbii. Acestea pot fi depozitul multor bacterii și viruși care duc la instalarea cariei și, apoi, prin transportul salivei în corp, afectează întregul sistem imunitar.

Sursa foto: devrimhaber.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top