Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla daca tu si partenerul tau dormiti separat

Cuplu

Ce se intampla daca tu si partenerul tau dormiti separat

Daca tu si partenerul tau dormiti separat trebuie sa stii cateva lucruri importante. Fiecare dintre noi are un stil de atasament diferit, asa ca felul in care ne odihnim tine de fiecare in parte si nu trebuie judecat sub nicio forma. Exista cupluri care se simt minunat atunci cand dorm impreuna, insa exista si cupluri care rezista doar pentru ca dorm separat.

Spre exemplu, daca cei doi au stiluri de somn complet diferite, este mult mai benefic ca ei sa se odihneasca in paturi separate. Astfel se evita frustrarile si resentimentele care pot aparea pe parcurs ce relatia inainteaza. Somnul influenteaza starea de spirit, asadar un somn necorespunzator poate sa conduca la dificultate in temperarea emotiilor. Din acest punct pot aparea numeroase probleme in cuplu. Specialistii recomanda tuturor cuplurilor sa convina asupra modului in care se odihnesc, tocmai pentru a spori interactiunea pozitiva dintre cei doi.

CITESTE SI: EU SI SOTUL MEU AVEM O CASNICIE FERICITA PENTRU CA TRAIM IN CASE DIFERITE

CITESTE SI: CUM SA TE DESPARTI DE EL FARA SA IL RANESTI

Majoritatea oamenilor se obisnuiesc cu un spatiu personal, in care isi gasesc linistea si se pot aduna la sfarsitul zilei. Dr. Amanda Zayde, un psiholog celebru din New York, este de parere ca cele mai multe dintre cupluri ar trebui sa doarma separat, tocmai pentru ca fiecare dintre cei doi sa profite la maxim de acest spatiu personal la finalul fiecarei zile. Ea este de parere ca acest lucru nu afecteaza viata sexuala a celor doi, atat timp cat exista comunicare ci, din contra, o poate imbunatati.

Desigur, exista si persoane care se simt mult mai in singuranta atunci cand dorm impreuna. Acestea ar trebui sa ramana la acest obicei. Este foarte important ca tu si partenerul tau sa va odihniti in mod corespunzator. Daca asta se intampla doar atunci cand sunteti impreuna, nu trebuie sa dormiti separat.

Sursa foto: thedailybeast.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top