Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla in corpul tau cand consumi ulei de peste

Stiri

Ce se intampla in corpul tau cand consumi ulei de peste

Daca ajungi vreodata in Islanda si vei acuza tot felul de dureri, un localnic iti va spune sa iei ulei de peste pentru orice afectiune de care ai suferi.

De ce? Uleiul de peste are o serie de proprietati pentru sanatate, multe dintre ele (aproape) necunoscute. Uleiul de peste provine din tesuturile pestelui gras precum pastravul, macroul, tonul sau somonul. Este bogat in acizi grasi Omega 3, despre care cu siguranta ai auzit de atatea ori mai ales din gura nutritionistilor. Iata ce se intampla in corpul tau cand inghiti capsule de ulei de peste:

1. Uleiul din ficat de cod ajuta la imbunatatirea memoriei si este excelent ca supliment alimentar pentru copii, mai ales atunci cand au mult de invatat ori au teme greoaie pentru scoala. Uleiul de peste este folositor si pentru adolescenti si adulti, mai ales daca se confrunta cu depresia.

Ce se intampla in corpul tau cand consumi sare

Ce se intampla in corpul tau daca mananci usturoi verde zilnic

2. Capsulele de ulei de peste joaca un rol important in normalizarea tensiunii arteriale. Cardiacilor le este recomandat sa manance carne de peste, in special ton, pastrav si macrou. Pestele, datorita acizilor grasi Omega 3, reduce colesterolul rau din sange si revitalizeaza functiile principale ale organismului.

3. Un studiu recent realizat de canadieni sustine ca uleiul de peste poate creste riscul aparitiei cancerului de prostata, deci barbatii care sunt predispusi la acest tip de cancer trebuie sa evite consumul grasimilor de orice tip.

4. Uleiul de peste cu Omega 3 poate reduce frecventa crizelor la pacientii epileptici. Medicii le recomanda persoanelor cu epilepsie sa consume doze mici de capsule de ulei de peste in fiecare zi pentru a reduce convulsiile, sustin cercetatorii de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din California.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top