Connect with us

Revistateo.ro

Sunt unele lucruri pe care, probabil, nu le stiai despre clatite. Spre exemplu, cand le prepara, multe persoane fac aceeasi greseala.

Deserturi

Ce nu stiai despre clatite. Evita aceste greseli cand le prepari

Clatite cu vanilie

Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 1 ceasca de faina
– un sfert de ceasca de cacao
– un sfert de ceasca de zahar (brun sau alb, dupa preferinte)
– 1 ceasca de lapte
– 2 oua pe care le vei bate putin
– 2 linguri de unt topit
– vanilie (1 lingurita sau cat doresti, dupa gust)
– o jumatate de ceasca de frisca (aceasta trebuie sa fie in forma lichida)
– zahar (2 linguri)
– putina ciocolata pentru a decora desertul

Pentru a face sosul de vanilie ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– lapte, 3/4 de ceasca
– 3 galbenusuri
– 1 lingurita de vanilie
– 2 linguri de zahar
– nucsoara rasa (1/4 de lingurita, insa, in functie de preferintele fiecaruia, se poate schimba cantitatea)

Pentru a prepara aceste clatite vei proceda astfel:

Amesteca intr-un recipient faina, zaharul si pudra de cacao. Apoi, intr-un alt recipient vei pune laptele, ouale, untul, vanilia. Amesteca-le putin, dupa care peste ele poti adauga si amestecul anterior, din faina, cacao si zahar. Cand vei obine un amestec omogen, lasa-l timp de 20 de minute la temperatura camerei. Dupa aceea, poti pune pe aragaz o tigaie cu putin unt. Focul trebuie sa fie mediu spre mare. Pune in tigaie 3 linguri din aceasta compozitie, dupa care ai grija sa il intinzi pe toata suprafata tigaii.

Retata de clatite cu vanilie

Intr-un alt recipient, vei pune frisca lichida si doua linguri de zahar. Le vei amesteca folosind mixerul, pana cand compozitia se va intari.

Sosul de vanilie trebuie pregatit cu aproximativ o ora inainte de a face clatitele. Pentru a-l pregati, trebuie sa pui intr-un bol cele trei galbenusuri si sa le amesteci cu zahar si cu lapte. Vei pune apoi amestecul pe foc, si il vei lasa acolo, amestecand mereu, pana cand compozitia se va ingrosa. Cand este gata, o iei de pe foc si pui peste ea vanilie si nucsoara. Vei lasa amestecul la racit timp de 1-2 minute, intr-un recipient cu apa foarte rece. In tot acest timp vei amesteca in permanenta.

Apoi vei pune sosul intr-un alt recipient pe care il vei acoperi cu o folie de plastic. Astfel, nu se va forma crusta. Lasa-l la racit aproximativ o ora.

Clatitele se vor indoi la jumatate, dupa aceea se vor indoi din nou, pentru a se forma un triunghi. Acestea vor fi puse pe o farfurie. Peste ele vei pune sosul de vanilie, frisca si ciocolata rasa. Daca doriti, puteti adauga si fructe, in functie de preferintele pe care le aveti.

Articole pe aceeasi tema:

Tort de clatite cu fructe

Clatite DIETETICE cu capsuni

Pagini: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top