Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Ce trebuie să faci cu laptele acru, în loc să îl arunci. Îți va fi de mare folos acest sfat!

Arunci laptele acru? Mare greșeală faci! E adevărat că mirosul poate fi deranjant atunci când laptele acrește, însă capătă noi proprietăți.

Clătite pufoase cu lapte acru

Nu trebuie să ne speriem dacă laptele devine acru. Dacă e folosit în cantități mici, e de mare ajutor în bucătărie. Nu de alta, dar poate fi folosit în tot felul de rețete precum la prepararea biscuiților de casă sau inclusiv a clătitelor.

Totodată este de mate ajutor pentru îngroșarea supelor dacă nu vrei să le prepari cu făină (celebrul răntaș care se folosește în Ardeal).

Nu pune prea mult lapte acru în mâncăruri dacă vrei să păstrezi gustul original. Două lingurițe sunt suficiente pentru a potența gustul.

Un studiu recent arată că laptele acru nu doar că dă un gust bun anumitor preparate culinare, ci este un adevărat medicament pentru cei care se luptă cu boli precum astmul.

Laptele acrul sau laptele bătut este benefic și în tratarea simptomelor anumitor alergii sau tratează pielea arsă de soare, după o expunere îndelungată fără protecție la razele ultraviolete în timpul verii.

Laptele acru este bun pentru ameliorarea simptomelor alergiilor la cedru sau la polen. Cu toate astea, sunt și cercetări care spun că abuzul de lapte acru poate provoca la rându-i alergii.

Așa ceva chiar nu ai gustat! Supă de dovleac cu lapte bătut

Ai incercat si tu supa de dovleac cu lapta acru? Daca nu, este cazul sa o prepari in aceasta toamna!

INGREDIENTE

Jumatate de dovleac (aproximativ un kilogram)
O legatura de morcovi (cam 5 morcovi)
2 cepe
1 litru de lapte batut
sare si piper

PREPARARE

Curata dovleacul si taie-l cuburi medii. Curata morcovii si ceapa – morcovii ii dai pe razatoare, iar ceapa o tai cuburi marunte.

Pune la fiert dovleacul cu apa cat sa il acopere si lasa-l 10 minute pe foc. Apoi adauga morcovii si ceapa si lasa sa fiarba pana cand se inmoaie. Pune laptele acru si, daca este cazul, completeaza cu apa.

Condimenteaza cu sare si piper, mai lasa cateva minute sa fiarba si serveste cu paine prajita sau crutoane.

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta? Ai incercat-o?

Dovleacul are numeroase beneficii pentru sanatate, printre care si faptul ca te ajuta sa scapi de kilogramele in plus, reduce colesterolul din sange. Consumul de dovleac imbunatateste vederea si protejeaza ochii de afectiuni. De asemenea, apara articulatii de boli, in special in cazurile persoanelor varstnice. Aduce un aport semnificativ de calciu, care ajuta la intarirea oaselor.

Dovleacul are grija de inima si imbunatateste sistemul imunitar, in timp ce regleaza circulatia. Desfunda vasele de sange si regleaza nivelul de colesterol. Semintele de dovleac au un excelent rol energizant si sunt foarte bune pentru tranzitul intestinal.

Este recomandat sa consumi dovleac copt sau sau crud, pe care sa il consumi sub forta de smoothie cu banane, lapte, condimentat cu scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir. Sau, bineinteles, poti incerca o supa de dovleac cu lapte acru.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top