Connect with us

Revistateo.ro

Deserturi

De ce pune chef Dumitrescu bere în aluatul de clătite

Cunoscutul bucătar Florin Dumitrescu, jurat într-un show culinar, a dezvăluit propria lui rețetă de clătite.

Clătite cu bere, miere și nuci

Chef Dumitrescu pune bere în aluatul de clătite și nu doar apă minerală sau lapte cum fac majoritatea gospodinelor.

Ingredientele pe care Florin Dumitrescu le folosește sunt: 200 de grame de făină, un ou, 100 de grame de zahăr, un praf de sare, 350 de mililitri de lapte proaspăt, 50 de mililitri de bere, două linguri de ulei maximum, 200 de grame de nuci măcinate, 50 de mililitri de miere și zahăr pudră.

Mai întâi se amestecă făina cu ouăle, zahărul și sarea și apoi se adaugă treptat laptele până se obține un amestec omogen.

CITEȘTE ȘI: Hairstylist-ul Adrian Perjovschi dezvaluie trendurile coafurilor de mireasa pentru anul 2018

La final se adaugă și berea și câteva picături de ulei pentru a ne asigura de compoziția omogenă, astfeș încât să nu se lipească de tigaie când e pusă pe foc.

De ce bere? Berea va face clătitele mai pufoase având același efect precum îl are și apa minerală, evident în cantități mici. Cu alte cuvinte, nu exagerați cu berea deoarece puteți schimba complet gustul clătitelor.

Pentru umplutură puteți folosi nucile amestecate cu miere sau orice altă umplutură, în funcție de cum doriți să consumați clătitele.

Clătita, desertul ideal

Clătita este un preparat culinar obținut prin coacerea unei foi subțiri de aluat făcut din făină de grâu, ouă, lapte, apă și sare, de obicei de formă rotundă, umplută cu dulceață, marmeladă, gem, ciocolată, brânză dulce sau urdă, consumată ca și desert.

Umplute cu brânză sărată, carne, legume, foile de clătită pot intra în componența unor gustări.

Clătitele pot fi prezentate pe farfurie sau platou; rulate, pliate ori împachetate. Ele pot fi de asemenea preparate cu și fără verdețuri, tăiate fin, ca adăugare la o supă de vită sau alte preparate cu vită.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top