Connect with us

Revistateo.ro

Ce nu ai voie sa mananci la menstruatie

Stiri

Ce nu ai voie sa mananci la menstruatie

Atunci cand te afli la menstruatie trebuie sa fii foarte atenta la alimentatie. Majoritatea femeilor acuza dureri menstruale fara sa stie ca anumite alimente le potenteaza.

Ce trebuie sa eviti cand esti la menstruatie:

1. ALIMENTE DE TIP FAST FOOD

Alimentele procesate, cartofii prajiti cu mult sos ori produsele de panificatie contin mult sodiu. Sodiul nu este recomandat femeilor aflate in acea perioada a lunii deoarece acest element chimic contribuie la senzatiile ciudate si disconfort. Sodiul cauzeaza multe din simptomele resimtite in acea perioada a lunii precum balonarea si umflarea picioarelor.

2. DULCIURI

Evita prajiturile sau alimentele dulci care contin mult zahar. Daca ai pofta de dulce, mananca fructe. Chiar daca si fructele contin zahar, zaharul lor este unul neprocesat si nu face atat de rau precum cel industrial.

3. LACTATE

Evita crema de branza, branza topita, telemeaua, frisca sau orice alt preparat din lapte. Acestea inrautatesc durerile menstruale si contribuie la inflamatii.

4. CAFEA

Multe femei nu stiu ca asocierea cafelei cu perioada neplacuta a lunii nu este buna. Numeroase doamne si domnisoare beau cafea cand se trezesc cu dureri menstruale fara sa stie ca un component al cafelei, cofeina, contribuie la crampele abdominale si cauzeaza ciclu neregulat.

Cum elimini balonarea cauzata de menstruatie

Atentie! Uite ce se intampla daca faci sex IN PRIMA ZI DE MENSTRUATIE!

5. PAINE

Painea contine carbohidrati, iar carbohidratii nu se inteleg deloc bine cu ciclul menstrual. Inlocuieste produsele de panificatie cu nuci, alune sau, daca simti nevoia unei hrane consistent, mananca oua fierte sau fasole, bogate in proteine.

Dereglarile menstruale sunt provocate de fluctuatiile hormonale produse de compozitia chimica a alimentelor, pe langa manifestarea naturala a corpului in acea perioada. In tot acest timp, organismul unei femei are nevoie de energie, deci de magneziu. Bananele sunt recomandate pentru combaterea simptomelor neplacute ale ciclului menstrual pentru ca sunt bogate in acest mineral-minune.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top