Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce nu ai voie sa faci dupa ce te speli pe dinti. Pericolul pe care il ascunde un obicei banal

Daca doresti sa ai un zambet de star, afla ca un obicei pe care il faci de fiecare data dupa ce te speli pe dinti este daunator sanatatii tale bucale.

Dintii nostri pot fi afectati de o serie de actiuni, reflexe pe care le deprindem de mici. Dincolo de faptul ca trebuie sa avem un stil de viata echilibrat si ca trebuie sa ne spalam periodic pe dinti, anumite obiceiuri trebuie evitate.

Mai exact, clatitul cu apa de gura dupa spalarea dintilor este un obicei care poate crea probleme. Apa de gura este foarte sanatoasa insa nu trebuie folosita niciodata imediat dupa periaj, reclama medicii.

Clatirea gurii cu apa trebuie facuta la aproximativ 30 de minute dupa finalizarea periajului, dupa ce pasta de dinti si-a facut efectul si a inlaturat toti factorii de risc pentru dinti. Daca iti clatesti dintii imediat dupa ce ai aplicat pasta de dinti, se poate spune ca periajul a fost facut degeaba.

Stomatologii recomanda folosirea apei de gura separat pentru a nu anula efectul benefic al pastei cu fluor asupra dintilor. Iata cateva lucruri de stiut despre periajul zilnic:

CITESTE SI: 5 obiceiuri care iti DISTRUG dintii, fara sa iti dai seama!

CITESTE SI: 4 probleme de sanatate pe care le ascund DINTII STRAMBI

1. Trebuie sa iti schimbi periuta de dinti, la fiecare trei luni. Acesta este termenul de valabilitate al oricarei periute, indiferent de ceea ce scrie pe ambalaj, sustin stomatologii. Tine periuta intr-un loc racoros, dar nu umed. Umezeala instaleaza bacteriile si ciupercile daunatoare pe periuta.

2. Nu iti spala doar dintii, curata cu atentie si limba. Limba este depozitarul multor bacterii, iar unele infectii din aceasta zona a gurii se pot raspandi la nivelul gingiilor cu rapiditate si pot provoaca inclusiv caderea dintilor.

3. Consuma fructe si legume crude. Nu uita de alimentele verzi, recomandate pentru albirea dintilor.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top