Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce minune s-a întâmplat la maternitate în Timișoara: Sute de femei au fost chemate de medici

Sute de timișorence au ajuns la maternitate după ce au fost sunate de reprezentanții spitalului unde și-au făcut o serie de analize în urmă cu 2-3 ani, pe care le-au plătit. Femeile și-au primit banii înapoi, dați pentru aceste analize, deoarece acestea erau gratuite. Situația pare de necrezut însă explicația este că acele analize erau asigurate în mod gratuit printr-un program național.

CITEȘTE ȘI: CEL MAI EMOȚIONANT MESAJ DESPRE MATERNITATE
„Aceşti bani se dau pentru că a fost o diferenţă de interpretare pe o finanţare pe un program. Noi am preluat Ginecologia la sfârşitul lui 2011. De altfel, la Ginecologie au fost probleme financiare înainte de a fi preluată de noi. Am luat decizia să sistăm încasările, după care, cu avizul organelor competente, am decis să restituim aceşti bani care nu au fost obligatoriu de încasat atunci.

Încasarea acestor bani s-a continuat până în 2013, în primăvară, până am reuşit şi noi să vedem despre ce e vorba. În noiembrie, sfârşitul lui 2011, am preluat Ginecologia, şi până când am putut să verificăm în amănunt tot am suspendat activitatea şi acum returnăm banii. Erau pe program banii respectivi şi a trebuit analizat dacă acei bani acopereau costul întregului program sau nu.

Este vorba despre analize de ginecologie în maternitate, un diagnostic antenatal, analize de diagnostic pentru femeile gravide. Suma este mai mare pe analizele respective, suma care se restituie pacientelor reprezintă valoarea coplatei. Am făcut o analiză internă a activităţii şi atunci am spus că din punctul nostru de vedere nu este foarte clar dacă acea coplată se justifică sau nu. Şi atunci am suspendat-o şi atunci am decis, după ce am avut şi avizul organelor de control, de îndrumare (n.r. – Curtea de Conturi), să restituim banii respectivi.

Noi am avut Curtea de Conturi, ca de fiecare dată, şi le-am prezentat situaţia. Îmi pare rău că s-a întâmplat aşa. Mai pot fi greşeli, important este că ni le şi corectăm. Aceşti bani nu se dau din cele cuvenite pacienţilor actuali internaţi sau trataţi. Spitalul are resurse extrabugetare, nu este o problemă pentru noi să restituim aceşti bani fără a afecta absolut deloc drepturile pacienţilor actualmente internaţi.

La intrările şi consumul Spitalului Municipal, deşi suma nu e de neglijat, nu va perturba activitatea noastră”, spune Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timişoara, scrie realitatea.net.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top