Connect with us

Revistateo.ro

Ce este și de ce apare ACNEEA GENITALĂ

Stiri

Ce este și de ce apare ACNEEA GENITALĂ

Există mai mulți factori care duc la apariția bubițelor, roșeței și coșurilor cu puroi în zona genitală printre care transpirația sau lenjeria intimă prea strâmtă. Vezi în rândurile de mai jos de ce apare acneea genitală.

ACNEEA GENITALĂ, PROVOCATĂ DE TRANSPIRAȚIE
Transpirația în zona genitală duce la apariția acneei deoarece în zona genitală, preponderent mai călduroasă decât restul corpului, se pot transporta cel mai rapid bacteriile care să formeze acneea. O cauză a transpirației abundente în zona genitală este și materialul lenjeriei intime pe care o purtăm, cele care ”transpiră” cel mai mult și trebuie evitate fiind cele din nailon sau mătase.

CITEȘTE ȘI: TOP 3 CAUZE NECUNOSCUTE ALE ACNEEI

ACNEEA GENITALĂ, PROVOCATĂ DE LENJERIA INTIMĂ STRÂMTĂ
Lenjeria intimă nu trebuie să se lipească de tine ca o bandă adezivă, ci trebuie să îți lase organele genitale să respire. O lenjerie intimă strâmtă, chiar dacă este din bumbac, poate duce la apariția bacteriilor formatoare de acnee din cauza transpirației.

ACNEEA GENITALĂ, PROVOCATĂ DE CICLUL HORMONAL
Progesteronul poate afecta glandele apocrine iar acest lucru duce la formarea lipidelor în pori, deci la apariția acneei în zona genitală. În multe situații, femeile se confruntă cu astfel de acnee înainte de ciclul menstrual.

ACNEEA GENITALĂ, PROVOCATĂ DE CEEA CE MĂNÂNCI
Există anumite alimente care pot duce la apariția acneei genitale, printre care maioneza și ouăle. Grăsimil din margarină, ouă și maioneză duc la blocarea porilor care trebuie să funcționeze normal, respirând. Dacă ești alergică la astfel de alimente și observi că te mănâncă pielea după ce le-ai consumat, evită-le.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top