Connect with us

Revistateo.ro

Ce este si cum se dezvolta cancerul

Stiri

Ce este si cum se dezvolta CANCERUL

In acest articol ne propunem sa intelegem mai bine problema cancerului: ce este acesta si cum se dezvolta. Dupa ani de cercetari medicale, cancerul continua sa fie una dintre cele mai mari amenintari la adresa omului. Acesta face victime in continuare, fiind descoperite noi tipuri de cancer sau alte forme ale cancerelor deja cunoscute.

Pe intelesul tuturor, cancerul inseamna cresterea accelerata a celulelor. Cancerul reprezinta un proces haotic in cadrul ordinii biologice. Vazute la microscop, celulele canceroase vorbesc de la sine despre dezordinea biologica: acestea se vad deformate si cu structuri anormale in interior. Cancerul, pe de alta parte, este raspunsul natural al corpului la agresiunile la care este supus zi de zi: noxe, chimicale din mancare etc.

CITESTE SI: CANCERUL VAGINAL, UN SUBIECT DESPRE CARE SE VORBESTE PREA PUTIN

Fiecare celula din corpul uman poate sa devina celula canceroasa. Ceea ce se poate face in faza incipienta in cazul acestor celule este ori distrugerea acestora ori reorganizare alor astfel incat sa revina la sanatatea normala. In cazul in care aceste celule nu depasesc tesutul sau organul unde s-au nascut, cancerul se numeste cancer localizat. In cazul in care celulele canceroase rup peretii tesutului, raspandindu-se in tot corpul, vorbim despre intrarea in metastaza.

Exista numeroase tipuri de cancer: sarcoamele se formeaza in oase si tesuturi moi conjunctive, leucemiile in maduva osoasa, limfoamele in glandele limfatice, mieloamele apar in celulele plasmatice. Principala problema a cancerului este atunci cand intra in metastaza: acesta are un singur drum: fatalitatea. Metastaza aduce cu sine formarea mai multor tumori. Cu toate acestea, exista situatii, foarte multe in ultima vreme, in care cancerul poate fi tinut sub control sau chiar inversat.

Pacientii care mor de obicei din cauza cancerului mor din cauza metastazei, deoarece se formeaza cancere secundare care acapareaza toate partile sanatoase ale corpului, infectandu-le.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top