Connect with us

Revistateo.ro

Această plantă conține mai multă vitamina C decât portocala.

Dieta si Sport

Ce este mai sănătos: sucul de portocale sau portocalele întregi?

Un grup de cercetători din Arabia Saudită au comparat cantitatea de flavonoide, vitamina C și alți nutrienți importanți din portocale întregi, cu conținutul acestora din sucul de portocale și au studiat modul în care organismul reacționează la consum. Astfel au constatat că rata de absorbție în organism a tuturor nutrienților din suc este mai mare decât cea a nutrienților din portocalele întregi. Rata de absorbție a flavonoidelor a crescut de până la 5 ori, în timp ce rata de absorbție a vitaminei C a crescut cu 10%.

CITEȘTE ȘI: 6 LEGUME ȘI FRUCTE PE CARE SĂ LE MĂNÂNCI CU TOT CU COAJĂ

Cu toate acestea, studiul nu a fost efectuat pe un eșantion de oameni, ci folosind eprubete, baloane și alte ustensile de laborator care pot imita procesul de digestie. Așadar, sunt necesare experimente suplimentare pentru a demonstra că acest lucru este într-adevăr valabil pentru organismul uman.

Din alt punct de vedere, portocalele întregi ar putea fi mai sănătoase pentru corganism prin simplul fapt că au un conținut ridicat de fibre. Odată cu stoarcerea acestora, fibrele și enzimele sunt distruse. Ele sunt esențiale pentru un proces de digestie corect și sănătos. Desigur, există aparate care, prin presare la rece, reușesc să păstreze cât mai mult din nutrienții fructului și nu distrug enzimele importante.

Dacă ești un mare consumator de sucuri naturale, este foarte important să prepari aceste sucuri acasă, din fructe organice și proapete. Majoritatea băuturilor obținute din portocale care se comercializează pe piață au un adaos important de zahăr, care transformă sucul într-un coșmar pentru organism.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top