Connect with us

Revistateo.ro

Ce alimente trebuie sa consumi ca sa dormi bine

Stiri

Ce alimente trebuie sa consumi ca sa ai un somn linistit

Dependenta de gadgeturi si stresul cotidian te impiedica sa ai un somn linistit.

Nopti pierdute vorbind la telefon sau stand pe Facebook, in care practic… somnul iti este tulburat. Pentru a dormi bine nu uita sa consumi des nuci, salata verde, usturoi sau ceai de musetel.

Un somn odihnit inseamna un somn lipsit de griji si stres. Semnalul ca nu ai dormit bine este nevoia de a consuma multa cafea si zahar in timpul zilei, spun medicii. Scaderea libidoului, senzatia permanenta de foame sau racelile frecvente se datoreaza tot unui somn inconfortabil. Iar sa recurgi la somnifere, poate crea dependenta si iti poate da peste cap intregul metabolism.

NUCILE
Prin consumul de nuci veti obtine proteine si potasiu care ajuta sa produca melatonina, hormonul natural al somnului. Napii si spanacul te ajuta, de asemenea, sa adormi mai repede si mai odihnita.

SALATA VERDE
Laptucile contin lactucarium, o substanta care relaxeaza creierul si va da o stare usor zen. Puteti prepara chiar un ceai din salata verde in fiecare seara inainte de a va baga la somn.

USTUROIUL…
… halibutul, somonul, tonul si fisticul contin vitamina B6 care produce melatonina si serotonina.

CEAIUL DE MUSETEL
Glicina din musetel relaxeaza nervii si muschii si poate fi folosit ca un sedativ pentru persoanele care se confrunta cu probleme de anxietate, stres si are insomnii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top