Connect with us

Revistateo.ro

Ce alimente sa consumi pentru a deveni mai destept

Sanatate

Ce alimente să consumi pentru a deveni mai deştept

Specialiştii în nutriţie susţin că anumite alimente îţi pot mări capacitatea intelectuală, prin energie şi creşterea puterii de concentrare, cu alte cuvinte te pot ajuta să devi mai deştept.

Eşti genul acela de om care nu are ,,timp” pentru micul-dejun? Studiile arată că obiceiul de a consuma micul-dejun în fiecare dimineaţă poate să îmbunătăţească memoria şi coeficientul de atenţie. Specialiştii susţin că, studenţii care consumă prima masă a zilei cu regularitate se descurcă mai bine la şcoală, decât cei care sar peste principala masă a zilei. Alimentele cele mai indicate pentru “alimentarea” creierului sunt: fructele, alimentele bogate în fibre şi lactatele.

Zahărul este ,,carburantul” preferat al creierului tău. Nu este vorba despre zahărul de masă, ci despre glucoză, pe care organsmul tău o procesează însă din zaharurile şi carbohidraţii pe care îi consumi. De aceea, o băutură dulce, de exemplu, poate să îţi ,,trezească” memoria, gândirea şi starea psihică. Cu toate acestea, trebuie să ţii cont de fatul că prea mult zahăr te va agita şi îţi va da peste cap toate planurile de concentrare.

CITEŞTE ŞI: 5 MOTIVE SĂ CONSUMI ARDEI

Peştele reprezintă o sursă bogată de proteine asociată cu buna funcţionare a creierului. Bogat în acizi graşi omega-3, peştele reprezintă cheia sănătăţii creierului. Este unul dintre acele alimente care are cel mai mare efect benefic asupra creierului, astfel că o dietă bogată în peşte poate ajuta la mai buna funcţionare a creierului, la dezvoltarea memoriei şi chiar la diminuarea riscului de demenţă sau alte boli mintale.

Ultimele cercetări în domeniu au demonstrat că afinele ar putea să protejeze creierul de “degradarea” produsă odată cu procesul de îmbătrânire şi ajută la prevenirea bolilor precum Alzheimer. Studiile arată şi că o dietă bogată în afine poate să îmbunătăţească eficienţa şi capacitatea de învăţare. Aşa că dacă vrei să fii mai deştept, consumă cu încredere toate alimentele de mai sus, dar niciodată în excess.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top