Connect with us

Revistateo.ro

Cauza bolii Alzheimer şi medicamentul salvator

Sanatate

Cauza bolii Alzheimer şi medicamentul salvator

Cercetarea savanţilor americani despre boala Alzheimer a fost catalogată ca oferind speranţă pentru descoperirea de noi tratamente contra demenţei.

CITEŞTE ŞI: DIETA CARE REDUCE RISCUL DE ALZHEIMER LA JUMĂTATE

Un studiu realizat pe şoareci a descoperit cauza probabilă a maladiei Alzheimer şi sugerează că un medicament testat în prezent pe oameni pentru tratarea cancerului ar putea preveni maladia care cauzează demenţă. Potrivit unuia dintre autorii cercetării, studiul contrazic teoria actuală referitoare la această maladie.

Cercetarea sugerează că, în cazul şoarecilor care suferă de Alzheimer, anumite celule ale sistemului imunitar, care de obicei protejează creierul, încep să consume un nutrient important numit arginină. Blocând acest proces prin folosirea medicamentului difluorometilornitină, pierderile de memorie şi acumularea în creier de proteine cunoscute sub numele de placă au fost prevenite.

„Este surprinzător, pentru că suprimarea sistemului imunitar nu este un lucru la care experţii în domeniu să se fi gândit că are loc în cazul maladiei Alzheimer„, a declarat Matthew Kan, autor al studiului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top