Connect with us

Revistateo.ro

Cate calorii arzi cand mergi

Dieta si Sport

Cate calorii arzi cand mergi

Cate calorii arzi cand mergi? E suficienta plimbarea in lupta cu kilogramele? Expertii recomanda mersul pe jos si nu doar pentru ca face piciorul frumos.

Principala dilema a persoanelor care vor sa slabeasca este cate calorii ard pentru orice activitate fizica de la simpla plimbare in parc pana la alergat sau clasicele abdomene. Una dintre cele mai simple activitati prin care arzi calorii este mersul. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Ohio, o jumatate de ora de mers pe jos este eficienta in a scapa de sunculite.

Medicii si nutritionistii sustin ca numarul de calorii arse in timpul unei plimbari depinde de mai multe aspecte: viteza cu care faci pasii si distanta parcursa. O persoana care are 58 de kilograme si merge lent, fara sa faca pauza, arde intre 60 si 70 de calorii intr-o jumatate de ora.

Daca aceeasi persoana merge o ora, arde intre 120 si 140 de calorii. Daca pasii sunt accelerati, intr-o jumatate de ora se pot arde pana la 90 de calorii.

De ce depinde arderea caloriilor prin mers

Legat de mersul pe jos trebuie precizate anumite lucruri:

1. Este relevanta geografia locului si anume cat de inclinat este terenul pe care pasesti. Daca mergi aceeasi jumatate de ora la deal, vei arde mai multe calorii fata de aceleasi distanta si timp parcurse la sest. Arzi cu pana la 30 de calorii in plus daca te plimbi pe un teren usor inclinat, conform salud180.com.

2. Cu cat transpiri mai mult, cu atat e mai bine. Pentru asta, insa, trebuie sa maresti pasul. Multe persoane confunda pasul alert cu alergatul si, din aceasta cauza, sunt mai epuizate dupa un program de slabire prin miscare. Nu te aventura in curse de maraton daca nu iti permite fizicul si nu faci incalzire inainte.

CITESTE SI: Cum slabesti cu ceapa rosie

O persoana care cantareste 76 de kilograme poate arde pana la 405 calorii daca merge pe un teren plat, cu o viteza de 5-6 kilometri la ora. Acelasi traseu parcurs la deal te va scapa de 537 de calorii, conform studiilor efectuate de Universitatea din Ohio.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top