Connect with us

Revistateo.ro

Cât de diferit este creierul femeilor de cel al barbatilor

Stiri

Cât de diferit este creierul femeilor de cel al bărbaţilor. Ştiai asta?

Conform unui nou studiu, creierul femeilor şi cel al bărbaţilor chiar este diferit, mai pe înţelesul tuturor există o „cablare” fundamental diferită în creierele celor două sexe.

Astfel, oamenii de știință de la Universitatea Pennsylvania care au investigat diferențele dintre „hărțile” conexiunilor neurale dintre cele două sexe au descoperit o conectivitate neurală mai mare „față-spate” în rândul bărbaților, pe când în cazul femeilor conectivitatea era mai mare între cele două emisfere, pe axa „stânga-dreapta”.

Explicaţia este simplă, spun cercetătorii, creierul bărbatului este, în general, mai mare decât cel al femeii și un creier mai mare nu implică pur și simplu aceeași structură la o scară mai mare.

CITEŞTE ŞI: UITE CARE ESTE AL DOILEA CREIER AL OMULUI

Un creier mai mari creează tipuri diferite de probleme de și pentru a minimiza necesitățile de energie, timpii de comunicare, există multe motive fizice pentru aranjamente diferite în creieri cu dimensiuni diferite. Rezultatele ar putea reflecta soluțiile diferite de „cablare” a unui creier mare față de unul mai mic, mai exact al celui masculin de cel feminin.

Cu toate acestea, trebuie menţionat că cercetătoarea Rebecca Jordan-Young și psiholoaga Raffaella I. Rumiati argumentează că ideea conform căreia hormonii sexuali prenatali „blochează” pentru totdeauna creierul în anumite comportamente specifice sexului deținătorului creierului nu este reală. Astfel, nu este posibil să poți determin care sunt caracteristicile cerebrale care sunt cu adevărat înnăscute: „nu există niciun motiv pentru a presupune că aceste diferențe nu apar, cel puțin într-o anumită măsură, din tiparele sexuale ale rolurilor și comportamentelor sociale”, au declarat cercetătoarele.

Mai exact, încă de la naștere, cele două sexe sunt tratate diferit în mai toate aspectele vieții,acest fapt influențează direct structura cerebrală, devenind imposibilă diferențierea caracteristicilor dobândite în urma influenței culturii și societății de cele înnăscute. În acest fel, s-a întărit teoria conform căreia la bărbați creierul este optimizat pentru abilități motorii, iar creierul femeilor este mai priceput la combinarea gândirii analitice cu cea intuitivă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top