Connect with us

Revistateo.ro

Care sunt simptomele cancerului din gât

Sanatate

Care sunt simptomele cancerului din gât

Pentru că simptomele cancerului din gât sunt destul de uşor de recunoscut, atunci dacă vei ştii să le iei în considerare, poţi consulta un medic cât mai repde. Trebuie să reţii cel mai important aspect, şi anume faptul că celulele cancerigene apar în majoritatea cazurilor la nivelul corzilor vocale, abia mai apoi invadează zonele vecine precum laringele, amigdalele şi la final limba.

CITEŞTE ŞI: AFLĂ CUM SĂ EVIŢI CANCERELE DIGESTIVE

Una dintre cele mai banale afecţiuni este inflamarea gâtului, dar aceasta poate fi şi unul din semnele timpurii ale cancerului faringian. În cazul în care inflamaţia de la nivelul gâtului persistă şi observaţi că vocea este răguşita, ar trebui să consultaţi imediat medicul specialist, de obicei, cancerul faringian aşa debutează.

Durerea persistentă de la nivelul gâtului, înghiţirea greoaie, atunci când şimţi ca şi cum un corp străin ar fi fixat în gât, tusea, şuieratul din respiraţie, durerea la nivelul urechii, durerile de cap, toate acestea reprezintă semne ale cancerului faringian, care trebuie analizate de un medic specialist.

Daca atunci când tuşeşti scuipi sange atunci trebuie să te vadă un medic, decoarece cancerele la gât pornesc des de la ascet simptom.  Şi pierderea bruscă în greutate poate reprezenta un alt semn care ar trebui să-ţi dea de gîndit atunci cand nu te afli la cură de slăbire.

Dacă ganglionii tăi limfatici sunt măriţi, atunci asta înseamnă că organismul tău se luptă cu o infecţie, iar în cazul cancerului faringian, cu celulele cancerigene care se multiplică rapid, aşa că e momentul să mergi de urgenţă la un medic specialist.

Nu trebuie să îţi stabileşti singur un diagnostic numai pe urma unor simptome, aşa că cel mai bine este să te vadă un medic specialist care te va supune la o serie de teste şi analize şi va descoperi cu exactitate de ce afecţiune suferi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top