Connect with us

Revistateo.ro

Care sunt cele mai folosite plante vindecatoare si ce beneficii aduc

Naturiste

Care sunt cele mai folosite plante vindecătoare şi ce beneficii aduc

O serie de plante vindecătoare fac parte din vechile tradiţii şi obiceiuri ale străbunilor şi sunt folosite şi în prezent în medicina alternativă, tratând cu succes anumite afecţiuni şi boli.

1.Menta de toate felurile este considerată una dintre cele mai importante plante în medicina tradiţională chineză. Menta are multiple proprietăţi medicinale precum îmbunătăţirea tranzitului intestinal, calmarea spasmelor, a stomacului şi ameliorarea gazelor.

Menta este bogată în antioxidanţi care susţin, de asemenea, o vedere bună şi „curăţă” ficatul, ajutând la eliminarea toxinelor din organism. Băut cu o jumătate de ora după masă, ceaiul de mentă asigură buna funcţionare a digestiei.

CITEŞTE ŞI: ZODIACUL PLANTELOR VINDECĂTOARE- CE PLANTE REZONEAZĂ CU TINE

2.Salvia. Medicina tradiţională chineză foloseşte de mult timp salvia pentru a ajută la prevenirea pierderii funcţiei mentale care vine odată cu vârsta. S-a demonstrat ca salvia ajută la creşterea oxigenării cortexului şi la îmbunătăţirea capacităţii de concentrare. Salvia este bună şi pentru digestie.

O puteţi folosi la supe şi la prepararea mâncărurilor din carne de pasăre. Salvia poate fi puţin mai dificil de cultivat. Este foarte sensibilă la udat excesiv, deoarece este mai predispusă la mucegai decât alte plante medicinale.

3. Busuiocul este o plantă specifică bucătăriei italiene, al cărei miros ne poate energiza, conţine multă luteolină, bioflavonoid care protejeaza ADN-ul celular de radicalii liberi.  Busuiocul poate fi mai dificil de cultivat, recomandate sunt lunile calde şi luminoase de vară.

4. Pătrunjelul. În China este des folosit ca remediu pentru bolile ficatului şi curăţarea ochilor. Pătrunjelul conţine luteolină şi există dovezi că ajută la protejarea ochilor de radiatiile UV şi de procesul prin care moleculele de zahăr se leaga de proteine, afectând retina. Vechea reţetă folosită ca remediu pentru a proteja vederea este un amestec de suc de ţelină, mentă şi pătrunjel şi trebuie consumat proaspăt.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top