Connect with us

Revistateo.ro

Afla care este legatura dintre alimentatie si feritlitate. Ce ar trebui sa consumi pentru a ramane insarcinata si pentru a avea un bebelus sanatos.

Sanatate

Care este legatura dintre alimentatie si fertilitate?

Specialistii atrag atentia asupra faptului ca exista o legatura intre alimentatie si fertilitate. Afla ce alimente ar trebui sa consumi si ce este bine sa eviti pentru a nu avea probleme legate de infertilitate.

Legatura dintre alimentatie si fertilitate

Alimente pe care le poti include in meniul tau daca iti doresti sa devii mama

Legume si fructe verzi. Asta inseamna ca este indicat sa consumi cat mai mult spanac, urzici, avocado, leurda, broccoli etc. Este recomandat consumul lor atat inainte de a ramane insarcinata, cat si in timpul sarcinii, spun specialistii. Alimentele acestea sunt bogate in folati, care sunt forme naturale ale acidului folic. Sunt importante pentru ca ii asigura femeii insarcinate substantele nutritive de care are nevoie. In plus, scad riscul de aparitie a malformatiilor congenitale.

Iaurt si muraturi. Sunt bogate in vitamina B12 si vitamina C. Acestea au rolul de a detoxifia organismul si de a asigura sanatatea aparatului digestiv. In plus, cresc imunitatea mamei, dar si a copilului.

Cereale integrale. Contin numeroase substante nutritive care asigura sanatataea bebelusului, dar si a mamei. Asa ca este bine sa le incluzi in meniul tau. Contin fibre si minerale care ajuta digestia.

Ficatul. Este bine ca acesta sa provina de la animale carora li se da hrana sanatoasa. Daca il vei consuma inainte de a ramane insarcinata sau in primul trimestru al sarcinii, atunci vei beneficia de efectele sale pozitive asupra sanatatii tale si a bebelusului. Alimentul acesta contine vitamina B, fier, grasimi, colesterol bun.

Pestele oceanic este, de asemenea, recomandat femeilor care vor sa devina mamici. Este bogat in acizi grasi Omega 3, dar contine si alte substante nutritive care asigura sanatatea mamei si a fatului.

Pe langa alimentatia sanatoasa si pe langa consumul anumitor alimente, este bine sa tii cont si de alte lucruri. Spre exemplu, este bine sa te odihnesti, sa eviti pe cat posibil situatiile stresante, sa beneficiezi de ajutorul celor dragi, de sprijinul lor. Astfel, sarcina va fi una usoara.

Articole pe aceeasi tema:

A scapat de obezitate si de infertilitate dupa micsorarea stomacului. Cazul unei tinere de 35 de ani

Semne de infertilitate la femei

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top