Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Când trebuie să se bărbierească mirele înainte de nuntă. SEMNIFICAȚIA acestui gest

Mirele trebuie să se bărbierească înainte de nuntă, potrivit tradiției. „Bărbieritul mirelui” se mai păstrează și în ziua de azi dar numai în comunitățile mici. La sate și în orașele sub 30.000 de locuitori acest obicei este respectat cu sfințenie.

De ce se bărbierește mirele? Acest gest are o simbolistică importantă. Se spune că prin raderea barbei și a mustății, bărbatul trece de la stadiul de flăcău la om de casă, devenind capul familiei. Eliminarea firelor de păr de pe bărbie și fațp aduce cu sine o serie de responsabilitățile, pe care orice mire le va cunoaște după nuntă.

CITEȘTE ȘI: 5 SFATURI PENTRU FEMEILE CARE FAC NUNTĂ DE ZI
Bărbieritul mirelui are loc numai și numai în timpul în care se aranjează mireasa. Atunci când mireasa îmbracă rochia și este machiată, mirele, de cealaltă parte, își face propriul ritual de înfrumusețare, pentru a se prezenta așa cum se cuvine în fața viitoarei sale soții.

Tradiția în anumite locuri prevede ca, în timp ce mirele este bărbierit, ”flăcăul” să ține între picioare o sumă de bani primită de la cel care îl bărbierește. În tot acest timp, mirele trebuie să aibă grijă ca lăutari care îi cântă să nu îi fure banii, deși aceștia sunt obligați să încerce pentru a-i pune la încercare bărbăția. Dacă mirele va reuși să rămână cu banii până la finalul bărbieritului, asta înseamnă că este vrednic de a avea o familie, fiind un bărbat matur.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top