Connect with us

Revistateo.ro

Cand nu ai voie sa consumi ghimbir

Naturiste

Cand nu ai voie sa consumi ghimbir

Trebuie sa ai mare grija cand consumi ghimbir. Exista cateva contraindicatii de care e bine sa tii cont. Planta originara din Asia este cunoscuta pentru proprietatile sale digestive, mai ales sub forma de ceai, insa poate fi periculoasa pentru sanatatea noastra.

Asa cum se intampla in cazul majoritatii plantelor aromatice, despre beneficiile lor despre sanatate am aflat cu totii prin viu grai. Remediile naturiste cu ghimbir sunt extrem de cunoscute, insa nu pot fi urmate in anumite conditii. Iata si care sunt acestea:

1. Ceaiul de ghimbir nu este recomandat pentru femeile gravide, mai ales in primele luni de sarcina. Concentratia de ghimbir din ceai poate duce la avort spontan, avertizeaza cercetatorii de la Universitatea din Maryland.

2. De asemenea, ghimbirul este interzis persoanelor care au probleme cardiace. Nici diabeticii nu au voie sa consume ghimbir daca vor sa isi trateze durerile sau arsurile stomacale. Ghimbirul potenteaza simptomele diabetului si ale bolilor inimii.

3. Persoanele cu tulburari ale sangelui sau anemie severa trebuie sa evite ghimbirul. In astfel de cazuri este recomandata alimentatia sanatoasa care include fructe si legume proaspete.

De ce sa faci baie cu GHIMBIR. Trucul CUNOSCUT DE PUTINE FEMEI

Bautura ideala pentru persoanele care vor sa slabeasca

4. Sfat important pentru mame: daca copilul lor au pana in 5 ani, sa nu le administreze niciodata ghimbir! Ceaiul de ghimbir poate provoca dureri de stomac si mai puternice in cazul micutilor.

Pentru ce e bun ghimbirul, in afara exceptiilor de mai sus:

1. Combate disconfortul digestiv prin imbunatatirea absorbtiei de substante benefice din alimente si previne supraalimentatia. Ceaiul de ghimbir este recomandat persoanelor constipate sau care se ingrasa excesiv intr-un timp record.

2. Ceaiul de ghimbir trateaza racelile. Acesta decongestioneaza caile nazale si favorizeaza expectoratia.

3. Infuzia cu ghimbir este recomandata persoanelor alergice, mai ales daca e vorba despre alergia la praf sau la plantele care infloresc primavara.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top