Connect with us

Revistateo.ro

Cancerul pancreatic ar putea fi descoperit cu ajutorul testelor la sânge

Stiri

Cancerul pancreatic ar putea fi descoperit cu ajutorul testelor la sânge

Ceretătorii sunt de părere că în curând vor putea să diagnosticheze cancerul pancreatic cu ajutorul testelor la sânge.

Acest test este considerat a fi un progres major şi vânează mici sfere de grăsime care se numesc vezicule şi în interiorul cărora pot fi observate „urme canceroase„. Un mic perete de grăsime înconjoară fiecare celulă din corpul uman. Aceste mici sfere de grăsime sunt responsabile cu transportarea nutrienţilor în organism, atunci când intră în sânge. La o privire mai atentă, cercetătorii americani de la Universitatea din Texas au descoperit că un anumit tip de proteină se găseşte într-o cantitate mult mai mare în aceste celule, la persoanele care suferă de cancer pancreatic.

CITEŞTE ŞI: UN MEDIC RENUMIT FACE O AFIRMAŢIE ŞOCANTĂ: CANCERUL VINE DE LA ROBINET

Rezultatele primului test de acest gen au fost publicate în revista de specialitate Nature şi sunt 100% corecte. Experţii spun că descoperirea este extrem de ingenioasă şi va salva viaţa multor bolnavi. Cancerul pancreatic se depistează extrem de dificil, iar de mult ori pacientul află că este bolnav abia atunci când se află în metastază.

Tumorile dau foarte puţine simptome atunci când sunt în primă fază şi de aceea nu pot fi depistate. Aceste teste de sânge vor putea depista cancerul încă de când se instalează în organism, însă mai sunt nevoie de anumite informaii înainte ca acestea să devină nişte analize sigure pentru persoanele care suferă de această boală cumplită.

Experţii spun că nevoia unui astfel de test la sânge este uriaşă şi poate schimba întregul sistem de îngrijire a pacienţilor cu cancer pancreatic. Este foarte posibil ca în doar câţiva ani acest sistem de analize să se lanseze şi astfel tratamentul pacienţilor şi calitatea vieţii acestora vor putea fi îmbunătăite într-o oarecare măsură.

Sursa foto: genengnews.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top