Connect with us

Revistateo.ro

Caisele - beneficii pentru sanatate

Stiri

Caisele – beneficii pentru sanatate

Caisele sunt considerate fructele zeilor. Inrudite cu prunele, aceste fructe sunt originare din vestul Chinei si Asia Centrala si sunt cultivate in toate colturile lumii. Caisul a capatat o popularitate incredibila in America de Nord, America de Sud si Noua Zeelanda.

Fructele de culoare portocalie sunt bogate nutritional si nu ingrasa. O singura caisa contine 4,6% din vitamina C necesara zilnica si are doar 17 calorii, deci este excelenta si in curele de slabire. Caisele au gust asemanator cu piersicile si prunele, facand parte din familia Prunus.

Cele mai importante beneficii pentru sanatate ale caiselor:

1. Imbunatatesc vederea. Consumand periodic caise, vei preveni din timp degenerarea maculara, o boala a ochilor care apare cu inaintarea in varsta. Degenerarea maculara este o tulburare a ochilor care se manifesta prin pierderea treptata a vederii (vedere incetosata). Caisele au nutrientii esentiali pentru intarirea nervilor oculari care slabesc de la 45 de ani incolo. Carotenoidele din caise (continute si de morcovi) ajuta persoanele care au probleme cu vederea (nu vad bine de la distanta).

2. Fructele inrudite cu prunele sunt bogate in antioxidanti, mai ales daca sunt coapte. Antioxidantii sunt vitali pentru functionarea naturala a organismului. Caisele ajuta in curele de detoxifiere eliminand substantele nocive care se acumuleaza in intestine si tractul digestiv. Acestea contin fitonutrienti esentiali purificarii organismului de toxine, vitamina A si au nivele ridicate de beta-caroten. Vitamina A are rolul de a creste celulele in organism ori de a le readuce la viata pe cele amortite.

Samburii de caise pot distruge celulele canceroase. Iata cum este posibil!

Reteta de-ti lingi degetele: Prajitura cu caise

3. Miezul din samburele de cais este bun pentru astmatici. Chinezii zdrobesc zamburii de cais pentru a culege miezul. Acestia il folosesc pentru tratarea si prevenirea bolilor respiratorii. Printre aceste boli se numara: astmul, tusea cronica sau emfizema. Miezul din samburele de cais trebuie consumat moderat, caci este bogat in cianati, iar in cantitate ridicata aceasta substanta poate fi daunatoare pentru organism.

4. Fructele zeilor contin o serie de fibre precum pectina si celuloza care ii ajuta pe cei care sufera de constipatie. Acestea au in componenta si sorbitol, un laxativ natural pe care putine fructe il au. Datorita sorbitolului, caisele regleaza tranzitul intestinal si pot fi consumate in tratarea litiazei biliare (elimina calculii biliari din vezica).

Afla din pagina urmatoare de ce e bine sa te speli pe fata cu apa in care ai fiert caise

Pagini: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top