Connect with us

Revistateo.ro

ALERTA IN PIATA. Fructe cu pesticide din Turcia!

Stiri

ALERTA IN PIATA. Fructe cu pesticide din Turcia!

Alerta de la ANSVSA: Inspectorii au descoperit peste 2,5 tone de fructe cu pesticide aduse din Turcia si ii avertizeaza pe romani sa le evite.

In urma controalelor derulate intre 5 si 11 mai, cei de la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au descoperit ca fructele au depasit limita admisa pentru fungicidul kresoxim-metyl. Printre fructele vizate se numara caisele si nectarinele de Turcia.

5 fructe si legume pe care nu trebuie sa le cureti de coaja

Fructe care ingrasa

„Centralizările datelor furnizate de structurile de specialitate din cadrul Autorității arată că, în perioada menționată, au fost înregistrate depășiri ale limitelor maxime admise pentru reziduuri de pesticide, la probele prelevate din fructe, caise și nectarine, provenite din Turcia. În prima situație, facem referire la o cantitate de 250 de kg de caise, la care buletinul de analiză a arătat o depășire a limitei maxime admise pentru fungicidul kresoxim-metyl.

La data controlului, inspectorii ANSVSA au constatat că 171 de kg din acest lot fuseseră comercializate. Restul cantității de fructe, care a fost găsit în depozitul unității, în stare avansată de depreciere, a fost distrus. În ceea ce privește nectarinele, probele au fost prelevate dintr-un lot, în cantitate de 2.280 de kg. Rezultatele analizelor au indicat o depășire a limitei maxime admise pentru același fungicid”, noteaza ANSVSA intr-un comunicat de presa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top