Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

BREAKING NEWS: Bilanțul cutremurului din Nepal atinge o cifră ÎNFIORĂTOARE

Cutremurul din Nepal s-a simtit si in Pakistan si India dar si in China, tari invecinate cu statul asiatic. Mai mult de 7.000 de persoane au fost grav ranite in urma acestui cutremur devastator, urmat de peste 30 de replici, cea mai dura avand loc ieri, de peste 6 grade pe Richter.

6,6 milioane de nepalezi din cele 30 de districte au suferit intr-un fel sau altul din cauza cutremurului, acesta provocand importante pagube materiale. Centrul orasului Kathmandu a fost devastat de cutremur, numeroase monumene istorice, printre care turnul Dharhara, fiind acum o ruina.

CITESTE SI: CUTREMUR PUTERNIC IN NEPAL

Cutremurul din Nepal s-a simtit inclusiv in capitala Indiei, New Delhi. Una dintre scenele groazei descrisa de presa internationala, din ziua cutremurului, o are ca protagonista pe o fetita care fugea disperata din calea miscarilor tectonice insa in cele din urma a fost lovita mortal de o statuie care s-a desprins din zid.

NEPAL 02
Directorul onorific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, Gheorghe Marmureanu, a declarat ca seismul produs ieri in Nepal, care a devastat capitala Kathmandu, nu are cum sa se produca si in Romania datorita solului.
NEPAL 03
„Noi suntem norocosi si am sa va spun de ce. Noi avem o sedimentare foarte buna, puternica, argila nisip, care inghite energia, pentru ca viteza undei seismice printr-o roca de granit e de apropae de 2000 de ori mai mare ca la nisip. Deci e logic ca nu se amortizeaza energia asta”, sustine Marmureanu, scrie stirileprotv.ro.
NEPAL 04
Cutremurul din Nepal a sters de pe suprafata pamantului cateva monumente si obiecte importante pentru patrimoniul omenirii. Centrul istoric al capitalei Kathmandu precum si celebrul turn Dharhara au fost distruse, dar si o serie de statui vechi, din secolele 12-18.
Sursa: fresh24.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top