Connect with us

Revistateo.ro

Boli care le afectează mai mult pe femei decât pe bărbaţi

Stiri

Boli care le afectează mai mult pe femei decât pe bărbaţi

Boli care le afectează mai mult pe femei decât pe bărbaţi. Lupusul. Această boală este una autoimună, adică se manifestă printr-o reacţie bizară a sistemului imunitar, ce începe să atace ţesutul sănătos, lucru care cu timpul va duce la deteriorarea organelor, a articulţiilor şi chiar a pielii bolnavului. Simptomele diferă destul de mult, aşa că nu merg după un tipar anume. Cu toate astea, căderea părului, oboseala extremă, durerile de cap ori umflare articulaţiilor ar trebui să vă dea de gândit. Din totalul cazurilor de lupus înregistrate, mai mult de 90% sunt femei.

Depresia. Conform statisticilor, această boală este de două ori mai frecventă la femei. Cauza pare a fi fuctuaţiile hormonale prin care trec acestea de-a lungul vieţii, dar şi speranţa de viaţă, care este mult mai mare la doamne decât la domni. Asta le face pe multe dintre ele să experimenteze pierderea partenerului şi singurătatea, lucru care de multe ori va duce la instalarea depresiei.

Sindromul oboselii cronice. După cum spune şi denumirea, cei care suferă de asta se vor simţi obosiţi în permanenţă, chiar dacă se odihnesc în parametrii normali. Pe lângă starea de letargie, bolnavii pot avea şi pierderi de memorie ori dureri ale muchilor. Cercetătorii spun că femeile sunt predispuse de patru ori mai mult decât bărbaţii să sufere de acest sindrom.

Scleroza multiplă. La fel ca şi lupusul, această bolă este considerată una autoimună, care afectează însă sistemul nervos central. Cu riscul de trei ori mai mare decât bărbaţii de a dobândi această afecţiune, femeile care suferă de scleroză multiplă ajung să experimenteze primele simpotome între 20 şi 40 de ani. Cu mai mult de 2,1 milioane de oameni din toată lumea care suferă de această boală, momentan nu există vreun leac pentru tratarea ei.

Colon iritabil. Această afecţiune afectează intestinul gros şi provoacă balonare, crampe, constipaţie ori diaree. Şi la această boală femeile sunt mai predispuse decât bărbaţii, iar simptomele se înrăutăţesc pe măsură ce doamnele se află în perioada menstruaţiei.

Infecțiile cu transmitere sexuală. Chiar dacă aceste boli afectează ambele sexe, este mult mai uşor ca o femeie să se infecteze în timpul actului sexual. Explicaţia constă în faptul că mucoasa vaginului este mult mai sensibilă decât piele de pe penis, iar asta duce la un mediu favorabil pentru bacterii şi viruşi, care pot pătrunde mai uşor în fluxul sangvin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top