Connect with us

Revistateo.ro

7 simptome pe care nu trebuie sa le ignori

Sanatate

7 simptome pe care nu trebuie sa le ignori

Organismul functioneaza complex, iar mesajele pe care le transmite in permanenta te pot salva, daca stii cum sa le interpretezi. Iti prezentam 7 simptome pe care e bine sa nu le ignori si ce inseamna acestea.

7 simptome pe care nu trebuie sa le ignori

Unele manifestari ale corpului sunt cauzate de intoleranta la anumite alimente, insa nu intotdeauna e vorba de asta. Mancarimea pielii poate fi asociata cu intoleranta la gluten, mai ales daca este insotita de dureri de cap care apar la aproximativ o jumatate de ora dupa masa.

1. Oboseala si disfunctia cognitiva este asociata de multe ori cu fibromialgia. Fibromialgia este o afectiune non-inflamatorie care consta in durere cronica resimtita in tot corpul. Durerea este accentuata mai ales daca se pune presiune asupra anumitor organe.

2. Sindromul intestinului iritabil este o alta boala care se manifesta ciudat. Printre simptome se numara dismenoreea, migrenele si sensibilitatea crescuta la atingere, mai ales in zona stomacului.

3. Diareea, flatulenta, durerile abdominale si balonarea pot fi semne ale intolerantei la lactoza. Aceste simptome apar din cauza lactozei nedigerate care ramane in stomac.

4. Oboseala cronica apare in special din cauza alimentatiei deficitare, sarace in vitamine, proteine si fibre. Daca dormi 8 sau 9 ore pe noapte si a doua zi te simti extrem de obosit, trebuie sa faci o schimbare radicala in dieta. Trebuie sa renunti la sucurile acidulate, la prajeli si dulciuri cremoase, pline de chimicale.

5. Schimbarile bruste ale starii de spirit sunt asociate de cele mai multe ori cu anxietatea sau depresia. Nu intotdeauna este vorba despre asta. Multe persoane au astfel de probleme din cauza lipsei de calciu si magneziu in organism.

6. Durerile de stomac insotite de febra sunt principalele semne ale prezentei unei infectii in intestine. Atunci cand corpul se lupta cu bacteriile, apare febra.

7. Transpiratia excesiva, durerile la nivelul degetelor si a genunchilor sunt alte simptome ale intolerantei la gluten. Copiii care au aceasta problema nu se dezvolta cum trebuie, iar cu timpul devin anxiosi.

CITESTE SI: Semne ca esti intoleranta la gluten si ce inseamna asta

Poti afla daca ai intoleranta la gluten analizand cateva indicii pe care corpul tau ti le arata cu disperare. Inainte de a afla cum iti afecteaza o proteina lipicioasa viata, inclusiv pe cea sexuala, sa aflam cateva lucruri despre gluten.

Ce este glutenul?

Glutenul este, asa cum am spus mai sus, o proteina lipicioasa care se gaseste in cereale. Glutenul este introdus in produsele de panificatie pentru a tine la distanta dioxidul de carbon eliberat de drojdie.

Glutenul se mai gaseste si in pastele fainoase sau drojdia de bere, maioneza ori inclusiv in delicioasa inghetata. Nu se cunosc deocamdata cauzele exacte ale intolerantei la gluten.

Pur si simplu, organismul reactioneaza panicat la aceasta proteina care, desi este hranitoare, e privita de creier si sistemul digestiv un corp strain. In momentul in care consumi produse care contin gluten se creeaza o adevarata revolta in sistemul tau imunitar. Daca ar fi sa fim mai plastici, gusturile nu se discuta, iar organismul tau are dreptul la cativa inamici cu conditia sa nu iti puna sanatatea in pericol.

Semne ca ai intoleranta la gluten:

1. AI PROBLEME CU SMALTUL DENTAR

Smaltul dentar este mai fragil decat ar trebui sa fie si se poate ‘eroda’ foarte usor atunci cand ai intoleranta la gluten. Acea proteina lipicioasa iti poate distruge dintii daca organismul tau nu o suporta, desi in mod normal nu ar trebui sa se intample asta.

2. MATREATA NU MAI DISPARE ORICE TRATAMENT AI LUA

Jane Anderson, medic specialist in boala celiaca, sustine ca glutenul produce un anume tip de matreata care nu se duce nici dupa 3 spalari consecutive. La barbati apare uneori si matreata barbii sau a mustatei.

3. E GREU SA FACI COPII

Avorturile spontane, infertilitatea si menopauza precoce sunt relationate cu intoleranta pe care corpul o manifesta fata de proteina din cereale si paste fainoase.

4. TE INCORZI DES

Glutenul actioneaza foarte usor asupra muschilor. Daca iti incorzi muschii atunci cand esti emotionat si nu esti in stare sa te relaxezi nici dupa ce ai baut apa sau cineva ti-a oferit o vorba buna, renunta la alimentele care contin aceasta proteina.

5. AI SCAUNE MULT PREA DIVERSIFICATE

Diareea si constipatia sunt alte afectiuni digestive produse de intoleranta la gluten, pe langa crampele abdominale care par obisnuite. Daca nu ai scaune regulate sau difera prea mult in consistenta fata de ce ai mancat, glutenul nu e pentru tine.

6. ECZEME SI IRITATII PE PIELE

intoleranta-la-gluten-1
Intoleranta la gluten se manifesta si prin diferite formatiuni iritante la nivelul pielii, precum cea din imagine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top