Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

BOALA MANILOR ZOMBIE. 5 lucruri de facut pentru a o evita

Sa iti simti mereu mainile reci sau inghetate este ingrozitor, iar pentru persoanele care au aceasta boala este si mai cumplit. Fenomenul denumit generic boala mainilor zombie cuprinde intreaga planeta, medicii avertizand ca afectiunea poate ameninta pe oricine.

Boala afecteaza vasele sanguine, in special cele de la maini si picioare si asta duce la contractii, moment in care persoanele simt frig si stres.

Tuturor ni se intampla sa simtim uneori ca avem mainile inghetate, iar acest fenomen este normal atunci cand ne expunem membrele la temperaturile scazute de afara. Boala Raynaud face ca aceasta reactie de raceala in maini sa fie permanenta si mult mai puternica.

Mai mult de atat, culoarea mainilor si a degetelor se schimba, iar membrele par mereu umede. Acesta este doar prima faza a bolii. In urmatoarea faza, persoana cu aceasta boala simte furnicaturi dureroase in maini si ii vine sa se scarpine mereu.

Exista, asadar, doua forme de Raynaud, in functie de gravitatea. Nivelul 1 de alerta se atinge in momentul in care boala apare fara ca persoana sa fi avut o alta afectiune inainte legata de vasele de sange.

CITESTE SI: Top 7 surse naturale de vitamina K, cea care iti curata sangele

CITESTE SI: Boala care si-a triplat numarul mortilor in ultimii ani

Cel mai grav stadiu al bolii este determinat de aparitia acesteia din cauza unor complicatii mai vechi ale vaselor sanguine. Unii medici sustin ca aceasta boala se poate mosteni genetic, altii sustin ca este provocata de medicamentele pentru hipertensiune, migrene sau cancer.

In faza mai putin grav, boala Raynaud se trateaza fara medicamente deoarece nu este afectat tesutul. Medicatia se recomanda in momentul in care apar complicatii.

Ce trebuie sa faci ca sa eviti aceasta boala ori cum poti reduce simptomele ei:

1. Asigura-te ca picioarele si mainile tale au parte in mod permanent de caldura.
2. Incalzeste-ti mainile si picioarele cu apa calduta sau freaca-le.
3. Foloseste manusi cand atingi obiecte reci sau mancarea congelata din frigider.
4. Foloseste manusi chiar si daca afara sunt peste zero grade.
5. Fa exercitii de yoga pentru reducerea stresului.

Sursa foto: merkur.de

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top