Connect with us

Revistateo.ro

Boala care a ucis-o pe STELA POPESCU. Simptomele pot fi DETECTATE cu o luna inainte. Afectează doar în România milioane de oameni

Sanatate

Boala care a ucis-o pe STELA POPESCU. Simptomele pot fi DETECTATE cu o lună înainte. Afectează doar în România milioane de oameni

Stela Popescu a murit, în data de 23 noiembrie 2017, și a lăsat un mare gol în sufletul întregii Românii. Actrița a făcut un stop cardio respirator și din păcate nu a reușit să fie salvată la timp.

Simptomele infarctului miocardic pot aparea cu o luna inainte de producerea acestuia, iar ultimele cercetari arata ca acesta poate fi prevenit chiar si cu cateva zile.

Atacul de cord se produce prin blocarea unei artere coronare. Rolul acestor artere este fundamental. Ele furnizeaza sangele oxigenat inimii. Infarctul s eproduce atunci cand o placa din interiorul coronarei se rupe si se formeaza cheaguri de sange in jurul ei.

Citește aici: Stela Popescu: „Mama m-a ţinut rasă în cap până la 12 ani” Povești neștiute din viața celebrei actrițe care a murit

La formarea cheagului de sange, fluxul sanguin catre celulele miocardice va deveni deficitar si va priva inima de oxigen si nutrienti. Celulele musculare ale inimii cedeaza, iar daca este afectata o arie mare a miocardului se poate produce inclusiv decesul.

Simptomele infarctului pot fi recunoscute cu o luna inainte de producerea acestui accident la nivelul inimii.

Știri despre moartea Stelei Popescu

Lidia Fecioru, mesaj dureros în urma morții Stelei Popescu: „ȘTIU prin ce a trecut”

Boala de care a suferit Stela Popescu

Stela Popescu a murit și nu a mai apucat să-și îndeplinească marea dorință

Ultimele imagini cu Stela Popescu cu câteva ore înainte să moară
Cristina Stamate în stare gravă la spital
Stela Popescu a murit! Durere fără margini în teatrul românesc

Cele mai des intalnite simptome ale infarctului

1. Persoanele care sunt predispuse unui infarct se simt slabite. Muschii si oasele nu ii mai ajuta sa isi tina echilibrul. Pot aparea multe episoade de lesin din cauza circulatiei sanguine deficitare. Atunci cand sangele nu ajunge la toate organele, in special la extremitatile corpului, pacientii simt o stare de slabiciune generala.

2. Un alt semn care anunta producerea unui infarct este transpiratia rece. O circulatie deficitara este insotita de ameteli si sudoare rece.

3. Durerile in piept reprezinta un alt semnal de alarma. Durerile pot fi continue sau intrerupte. Acestea se extind de la piept spre umeri, brate si spate, ca un fior rece si apasator.

4. Cercetatorii americani sustin ca simptomele gripei pot fi adesea confundate cu cele ale infarctului. Persoanele care simt dureri puternice in piept si se confrunta cu o raceala severa ar trebui sa consulte un cardiolog.

5. Un alt semnal care anunta producerea unui infarct este respiratia ingreunata. Persoanele predispuse la accidente cardiovasculare au, in general, probleme cu plamanii. Acestea se produc atunci cand plamanii nu mai primesc suficient sange pentru a functiona normal.

Video la FINAL de ARTICOL

A murit Stela Popescu, informează Antena 3. A fost găsită în curtea casei. Reprezentanții Smurd au spus care a fost cauza morții a actriței. Poliţia a deschis un dosar de MOARTE SUSPECTĂ în cazul morţii actriţei Stela Popescu.

Reacțiile marilor actori după ce Stela Popescu a murit

Boala de care a suferit Stela Popescu

Stela Popescu a murit și nu a mai apucat să-și îndeplinească marea dorință

Ultimele imagini cu Stela Popescu cu câteva ore înainte să moară
Cristina Stamate în stare gravă la spital
Stela Popescu a murit! Durere fără margini în teatrul românesc

Ion Dichiseanu: „E puţin spus tristă. E de neimaginat. Sunt blocat total. Nu îmi vine a crede. Era plină de viaţă. M-am văzut cu ea acum câteva zile. Nu! Nu! Nu! Îmi transmitea un tonus. Era un fenoen. Nu am cuvinte. Nu îmi vine a crede. Ea îmi dadea tonus, optimism, sănătate. E o lovitură grea, înfiorătoare. Era ca un medicament, te injecta cu optimism. Ce păcat! Cum a putut să o ia Dumnezeu?”, a spus Dichiseanu la Realitatea TV.

Valentin Uritescu: Când am venit în bucurești am avut nenumărate participări la radio. nu am jucat cu dânsa foarte bine. Ne-am întâlnit la radio. Am fost la vreo două premiere cu Arșinel. Sunt uluit de toată chestia asta. Suntem pe listă și noi. A fost un exemplu, am fost și la dânsa acasă. Sunt uluit. Dar ce se ne mai mirăm atât?!

Cauza morții a actriței Stela Popescu
Tamara Buciuceanu este în stare de șoc: Anul trecut s-a scris că am murit eu. Stați să vedem să nu fie o farsă. Am lucrat 27 de ani împreună.

Dorel Visan spune că Stela Popescu a avut o viață de artist exemplară.

„Un asemenea eveniment tragic, dispariția unui mare artist, a unei mari actrițe demonstrează cât suntem de nepregătiți pentru viață și pentru noi.”

Cine a fost Stela Popescu

Stela Popescu (n. 21 decembrie 1935, s. Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia) este o actriță română de teatru, film și televiziune. A realizat cupluri celebre alături de Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel.

CITEȘTE ȘI: Stela Popescu cauza morții. Artista s-a stins din viață la 81 de ani

Stela Popescu s-a născut într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Brașov.

În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel continuă să susțină spectacole de teatru.

La sfârșitul facultății, este repartizată la Teatrul din Brașov, acolo unde ajunge să susțină 400 de spectacole pe an. Din 1963 până in 1969 joacă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. În 1969, Stela părăsește Revista și se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o impiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963 până în prezent.

În paralel, susține și o colaborare cu Revista Românească, sub condeiul lui Mihai Maximilian, cu care avea să se căsătorească în 1969, la puțin timp după divorțul de Dan Puican. Totodată, joacă în celebra serie de spectacole „Boema” de la Grădina Boema, spectacole care se înscriu în peisajul anti-putere pentru vremea aceea, cu succes de public foarte mare.

Timp de 24 de ani cât a jucat la Teatrul de Comedie, vara, când se încheia stagiunea teatrală, juca la Revistă la Grădina Boema. La Teatrul de Comedie joacă din 1969 până în 1993, când revine la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, unde lucrează și în prezent.

Pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” și pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu strălucește în piese precum „Omul care a văzut moartea”, „Mama Boema”, „Boema, slăbiciunea mea” etc. A jucat 18 ani în „Preșul”, 12 ani în „Pețitoarea” și 10 ani în „Plicul”. A avut șansa de a lucra cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

Între anii 1971 și 1979 face cuplul, pe scenă și la televiziune, cu Ștefan Bănică. Cât despre longevivul cuplu umoristic Stela – Alexandru Arșinel, care a început în 1979, acesta a fost garanția umorului de calitate și în prezent, dar și în trecut, când textele scenetelor erau semnate Mihai Maximilian.

În 1958, debutează în cinematografie în pelicula „Alo? Ați greșit numărul”. A jucat în peste 25 de filme precum Nea Mărin miliardar (1979), „Pe malul stîng al Dunării albastre” (1983), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988), etc.

Stela Popescu a făcut o carieră și în televiziune. A jucat în televiziune de la înființare până în prezent, în piese de teatru și emisiuni de divertisment, reușind să transmită ceva din spiritul satiric și contestatar al Revistei prin textele unor scriitori de valoare: Mihai Maximilian, Grigore Pop, Octav Sava sau Dan Mihăescu. TVR a scos pe piață DVD-urile „O stea printre stele” (2006) și „Stela și Arșinel” (2005) care reunesc o parte dintre aparițile televizate ale Stelei Popescu.

Începând jumătatea anilor ’90, Stela Popescu a fost moderatoarea unor emisiuni TV pentru femei pe posturile TVR, Realitatea și Național TV

Joacă în serialul TV „Cuscrele” (2005-2006) precum și în telenovelele „Râzboiul sexelor” (2007-2008), „Regina” (2008-2009) și „Aniela” (2009-2010) în rolul Coanei Chiva. În 2011 revine cu o participare specială în telenovela Iubire și Onoare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top