Connect with us

Revistateo.ro

Moda si sanatatea nu fac o combinatie tocmai buna. Femeile se sacrifica in fiecare zi pentru a arata bine si nu se mai gandesc la pericolele la care se expun.

Stil de viata

Boala ascunsa a femeilor care poarta haine stramte

Pantofii cu toc, pantalonii stramti sau curelele sunt doar cateva articole vestimentare nelipsite din garderoba unei femei, care pot dezvolta anumite afectiuni. De fapt, hainele stramte in general reprezinta un pericol pentru ca ele constrang respiratia si priveaza inima si creierul de oxigenul necesar, spun medicii.

De mai multi ani, specialistii avertizeaza ca pantofii cu toc sau sandalele si cizmele cu platforma duc la luxatii ale gleznelor, ale spatelui sau pot afecta degetele de la picioare. Cu toate acestea, insa, avertismentele nu reusesc sa opreasca femeile sa poarte astfel de tipuri de incaltaminte care fac parte din stilul lor vestimentar.

” Cine nu a incercat sa se strecoare intr-o pereche prea mica de pantofi sau nu s-a chinuit sa incapa in blugi prea stramti?”, a scris Dr. Orly Avitzur, un neurolog din New York, care a tras un semnal de alarma cu privire la astfel de practici, pe blogul sau.

„Uneori ne dam seama imediat ca alegerea noastra din dulap, chiar daca este la moda, este vinovata de anumite afectiuni; alteori, realizam doar atunci cand suferim cu adevarat.”, a mai spus medicul.

Citeste si: Reguli vestimentare pentru femeile minione. Trucuri la care nu te-ai gandit ca functioneaza

Citeste si: Trucul pe care femeile plinute nu il vor afla niciodata de la nutritionisti

Atunci cand anumite persoane merg la medic pentru ca simt dureri ale coapselor, amorteala sau furnicaturi, nu au suspectat inainte ca aceste suferinte sunt provocate de haine. Dar medicii cu experienta isi dau seama imediat ca astfel de semnale sunt distinctive ale bolii numita Meralgie Parestetica. Aceasta boala este dezvoltata de compresia unui nerv din zona pelvisului.

Femeile sufera de dragul modei

Multe femei, obsedate de kilogramele in plus, apeleaza la pantalonii stramti si in special cu talie inalta pentru a-si ascunde imperfectiunile. Insa, cu siguranta, nu si-au imaginat ca astfel pot dezvolta o multime de afectiuni ginecologice, dureri pelviene, mancarimi si iritatii.

Un studiu realizat pe trei femei plinute, care obisnuiau sa poarte pantaloni stramti, care le sufocau in zona abdomenului, au dezvoltat o serie de afectiuni gastrice, cum ar fi: dureri abdominale si arsuri la stomac.

„Sufocarea persistenta, provocata de pantalonii stramti, poate afecta circulatia.”, se arata intr-un studiu realizat la Universitatea din Chile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top