Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Biserica Anglicană a numit prima femeie episcop în Camera Lorzilor

Biserica Anglicană a făcut o mișcare care surprinde pe toată lumea, însă una care pare normală pentru cei de gândire liberală. Aceasta a numit prima femeie episcop în Camera Lorzilor. Este vorba despre venerabila Rachel Treweek, arhidiacon al regiunii Hackney, care va deveni episcop de Gloucester.

În realitate, este vorba despre a treia femeie din Marea Britanie care devine episcop, dar este prima care este episcop diecezan (dieceza înseamnă o unitate administrativ teritorială condusă de un episcop, numită în termenii din limba română drept episcopie).

CITEȘTE ȘI: TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE PAȘTE DIN OLTENIA-MUNTENIA

Rachel Treweek consideră că femeile și bărbații trebuie să fie egali inclusiv în funcțiile de conducere din cadrul Bisericii, militând adesea pentru implementarea acestei idei. Înainte de a fi arhidiacon, Treweek a fost vicar în estul Londrei.

„Este un privilegiu imens să fiu numită episcop de Gloucester”, a fost prima reacție a lui Rachel, bucurând deopotrivă credincioșii anglicani. Pentru ca și femeile să poată accede la funcții de conducere în Biserica Anglicană, parlamentarii englezi au modificat legea rapid în luna decembrie a anului trecut.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top