Connect with us

Revistateo.ro

digestia-alimentelor

Sanatate

BINE DE STIUT! In cate minute se realizeaza digestia alimentelor pe care le consumi

Fiecare persoana are un organism unic, de aceea, timpul in care se produce digestia alimentelor poate sa difere. Totusi, de regula, o digestie completa dureaza intre 24 si 72 de ore, in functie de alimentele consumate si de cantitatea lor. Iata cat dureaza pana se dizolva in stomac cele mai comune produse.

Dupa ce mananci, dureaza 6 ore pana cand alimentele trec prin stomac si intestinul subtire, unde se continua digestia. Aici, absorbtia apei si a nutrientilor poate sa dureze si 24 de ore. Ne vom concentra, in acest articol, pe actul digestiv care se produce in stomac. Este bine sa cunosti timpul de digestie al alimentelor, pentru ca asa vei sti si ordinea in care sa consumi produsele, astfel incat sa nu ai probleme cu stomacul.

digestia-alimentelor-tabel

Este bine sa consumi fructe dimineata pentru ca se digera cel mai repede. Asa, substantele nutritive vor hrani mai repede organismul „amortit” dupa somn. Daca mancat fructe dupa un aliment care se digera greu, acestea vor ramane in stomac si vor fermenta, lucru care va duce la gaze si balonare.

CITESTE SI: Scapa de balonare intr-un minut cu acest amestec simplu

CITESTE SI: 5 ALIMENTE pe care sa le consumi in DECEMBRIE

Legumele care contin amidon nu se combina bine cu proteinele, deoarece amidomul are nevoie de un mediu alcalin in stomac, pe cand proteinele au nevoie de acid clorhidric pentru a fi digerate.

Exista mai multi factori care influenteaza digestia alimentelor – fibrele ajuta organismul sa dizolve produsele mai repede, la fel si activitatea fizica. Insa cofeina si nicotina incetinesc digestia. De asemenea, daca obisnuiesti sa bei apa inainte si dupa masa, afla ca aceasta dizolva acidul gastric, astfel, digestia se realizeaza mai greu.

Tine cont de aceste sfaturi si reguli si vei scapa de problemele cu stomacul. De asemenea, vei reusi sa slabesti mai usor, caci, daca mananci alimente cu o digestie mai lenta, ii vei oferi corpului senzatia de satietate pe termen indelungat. Daca vrei sa mergi la sala de sport, consuma fructe cu 30 de minute inainte sa faci miscare si vei primi imediat nutrientii si energia de care ai nevoie pentru a fi in forma maxima. Vei avea, astfel o forma fizica fantastica si o sanatate de fier, fara balonari, crampe si probleme cu stomacul, pancreasul sau intestinele!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top