Connect with us

Revistateo.ro

Stii care sunt beneficiile sarutului asupra sanatatii? Afla cum te poate ajuta sarutul, pe langa faptul ca se creeaza o legatura puternica intre parteneri.

Relatii

Beneficiile sarutului asupra sanatatii

Stiai ca sarutul are anumite beneficii asupra sanatatii? Afla care sunt ele. Pe unele dintre ele nu le cunosc toti. Afla despre ce este vorba si cum te poate ajuta sarutul.

Cateva dintre beneficiile sarutului asupra sanatatii

1. Sarutul aduce beneficii dintilor. Sivan Finkel, medic stomatolog din New York sustine ca in timpul sarutului se produce mai multa saliva care indeparteaza bacteriile de pe dinti. „Saliva ajuta reminalizarea dintilor si ii protejeaza de atacurile acizilor”, sustine medicul.

2. Imbunatateste sistemul imunitar. Aproximativ 700 de bacterii se gasesc in cavitatea bucala a unei persoane. Insa difera de la un om la altul. De aceea schimbul de saliva din timpul sarutului nu este un lucru rau. Asta penntru ca lucrul acesta poate duce la imbunatatirea sistemului imunitar, sustin medicii.

3. Sarutul dimineaza anxietatea. Stephanie Hartselle, profesor asistent la Universitatea Brown, spune ca in timpul unui sarut se elibereaza oxitocina, un hormon al iubirii. Astfel, oamenii care se saruta se calmeaza, se relaxeaza si se creeaza o legatura intre ei.

4. Reduce reactiile alergice. In 2006, medicul Hajime Kimata a realizat un studiu in urma caruia a ajuns la concluzia ca sarutul reduce reactiile alergice. La studiu au participat 24 de persaone cu doua tipuri de alergii: alergie a pielii si alergie nazala. De obicei, in cazul unei reactii alergice, corpul produce un anticorp. Dupa un sarut, acel anticorp nu mai este produs in acelasi mod, deci reactia alergica si simptomele acesteia nu mai sunt la fel de puternice.

5. Diminueaza tensiunea arteriala. Ryan Neinstein, medic specializat in chirurgie plastica la New York, spune ca buzele sunt formate din vase de sange care se dilata in timpul sarutului. „Apoi sangele este directionat catre fata, dupa aceea catre restul corpului”, sustine medicul. Iar lucrul acesta duce la diminuearea tensiunii arteriale.

6. Previne imbatranirea. In timpul unui sarut creste fluxul sanguin la nivelul fetei si astfel se produce colagen care intarzie imbatranirea.

Articole pe aceeasi tema:

Cum recunosti personalitatea tipului cu care iesi, in functie de cum te saruta

Barbatii care isi saruta sotiile dimineata traiesc cu cinci ani mai mult

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Relatii

To Top