Connect with us

Revistateo.ro

Beneficiile rodiei asupra sanatatii

Naturiste

Beneficiile rodiei asupra sanatatii

Rodia este un arbust foios care provine din India indepartata. Se gaseste si Iran, loc din care porneste raspandirea acestei plante. Rodiile se gasesc, asadar, din Iran pana in Muntii Himalaya.

Fructul acestui arbust este nu doar delicios, ci si benefic pentru sanatate. Vezi cum isi pune amprenta in mod pozitiv asupra organismului tau.

Beneficiile rodiei asupra sanatatii

1. Rodia este o sursa bogata de vitamine si minerale. Fructul contine vitaminele A, B5, C si E, dar si acid folic sau minerale precum magneziu si fier, care revitalizeaza intregul organism.

2. Stiai ca in rodie exista de trei ori mai multi antioxidanti decat in vinul rosu sau ceaiul verde? Sucul de rodie iti apara celulele de agentii externi care le pot imbolnavi sau distruge. Rodia contine antioxidanti puternici precum polifenolii, taninii si antocianinii, esentiali pentru sanatatea celulara si a inimii.

3. Bolnavii de astm si de Alzheimer pot reduce simptomele afectiunii cu sucul de rodii. De asemenea, tot antioxidantii prezenti in fructul acestui arbust atat de popular din India previne aparitia procesului de imbatranire prematura.

4. Rodia este recomandata femeilor insarcinate. Acidul folic ajuta la dezvoltarea fatului, sustin expertii.

5. Sucul de rodie consumat zilnic are un efect pozitiv asupra sangelui: scade nivelul de colesterol rau din acest fluid esential vietii (LDL) si creste nivelul colesterolului bun (HDL). Fructul este recomandat pentru persoanele care sufera de boli cardiovasculare, diabet sau artrita.

6. Femeile care sufera din cauza acneei pot incerca tratamentele faciale cu rodie. Mastile care contin rodie sunt esentiale pentru estomparea ridurilor si indepartarea cosurilor nemiloase. Poti combina, de pilda, sucul de rodie cu iaurtul de casa degresat pentru tratarea fetei si a zonelor din corp unde apar cosuri sau puncte inestetice. Unge zonele cicatrizate cu amestecul de suc de rodie si iaurt si lasa-l sa isi faca efectul timp de 25 de minute.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top