Connect with us

Revistateo.ro

VREMEA

Stiri

Avertizare ANM: Cod galben de furtuni!

ANM a emis luni un cod galben de furtuni şi descărcări electrice, valabile în judeţele Ilfov, Călăraşi şi Dâmboviţa, în ora următoare.

CITEŞTE ŞI: AŞA VA ARĂTA APOCALIPSA? IMAGINILE CARE DAU FIORI

ANM mai înformează că începând din după-amiaza zilei de marţi, 16 iunie şi până în prima parte a nopţii de miercuri spre joi, 17-18 iunie, în nordul, centrul şi estul ţării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care izolat vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină.

În jumătatea de nord a judeţul Ilfov, la nord de localităţile Bolintin Vale, Chiajna, Pantelimon, Brăneşti şi în jumătatea de sud a judeţului Prahova, la sud de aliniamentul Breaza, Câmpina, Slănic şi Vălenii de Munte, se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni şi intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie, precum şi averse ce vor depăşi izolat 25 l/mp.

Aşadar, populaţia trebuie să fie foarte atentă la modul în care pleacă de acasă, o umbrelă este mai mult decât necesară, dar şi la zonele cu copaci pentru că vijeliile şi trăsnetele pot provoca adevărate traume în rândul vieţilor omeneşti.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top