Connect with us

Revistateo.ro

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la o o boală frecventă în rândul femeilor.

Diverse

Avertismentul specialiștilor: Această boală este mai frecventă la femei decât cancerul la sân

Când vă gândiți la boli și tulburări de sănătate care afectează în primul rând femeile, cancerul de sân este probabil primul care vă vine în minte.

În timp ce cancerul la sân este, cu siguranță, foarte răspândit în întreaga lume, nu este aproape la fel de comun ca numărul de femei care suferă de fibromialgie, o afecțiune cronică de durere.

Institutele Naționale de Sănătate definesc fibromialgia ca „tulburare de lungă durată sau cronică care provoacă dureri musculare și oboseală (senzație de oboseală)”.

„Semnele distinctive ale fibromialgiei sunt epuizarea, insomnia, durerea larg răspândită și ceața creierului”, spune Jacob Teitelbaum, MD, autor al Soluției de Oboseală și Fibromialgie.

Ce este fibromialgia – Simptome

Simptomele arata de obicei asemănătoare cu cea a artritei, durerea fiind cea mai frecventă reclamație. Aflați simptomele fibromialgiei pe care le ignorați.

Această Asociație Națională pentru Fibromialgie estimează că aproximativ 10 milioane de persoane din Statele Unite și trei până la șase la sută din populația din întreaga lume suferă de această afecțiune, dintre care 75 până la 90% sunt femei.

În timp ce cauzele exacte ale fibromialgiei rămân necunoscute, cercetătorii cred că are de-a face cu sistemul nervos. Unii cercetători cred că vedem o creștere constantă în decursul anilor datorită faptului că oamenii cu probleme legate de stres cresc zi cu zi.

„Fibromialgia reprezintă o formă foarte severă a crizei energetice umane, în care cererea de energie depășește capacitatea corpului nostru de a ține pasul”, spune dr. Teitelbaum.

„Când se întâmplă acest lucru, suflăm în mod esențial o siguranță / o cădere a unui întrerupător de circuit numit hipotalamus”. Asta înseamnă trădarea creierului față de corp în a fi hipersensibil la stimuli pe care nu l-ai găsi în mod normal dureros.

CITEȘTE ȘI: Doctorul care salvează viețile româncelor cu cancer la sân lansează câteva avertismente

Deși nu există nici un remediu cunoscut pentru boală, majoritatea profesioniștilor din domeniul medical sunt de acord că un plan combinat de tratament al medicamentelor eliberate pe bază de rețetă, o dietă sănătoasă, exerciții fizice și un somn suficient pot ajuta la atenuarea durerii asociate cu fibromialgia.

Numeroase studii arată că exercițiul fizic regulat este esențial atunci când se ocupă de fibromialgie, deoarece exercițiile eliberează endorfinele, care sunt stimulatori ai dispoziției naturale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Diverse

To Top