Connect with us

Revistateo.ro

Bei zilnic acest aliment, dar stiai ca poate cauza cancer la san

Sanatate

Probabil il bei zilnic, dar stiai ca poate duce la cancer la san?

In ultimii ani, numarul de cazuri de cancer la san a crescut. O echipa de cercetatori din Norvegia considera ca un aliment consumat zilnic de foarte multe persoane a contribuit la cresterea riscului de a face aceasta boala.

Expertii medicali norvegieni au descoperit ca femeile care beau trei cani de lapte pe zi au un risc de a face cancer la san de trei ori mai mare decat cele care beau doar o cana zilnic, scrie justnaturallife.com.

Studiul efectuat de acestia arata ca numarul de cazuri de cancer la san este mai scazut in tarile in care consumul de lapte este mai putin ridicat, iar ca cele mai multe cazuri ale acestei boli se inregistreaza in tari precum SUA, Marea Britanie, Canada sau Suedia. Aceste state sunt lideri in productia si consumul de lapte la nivel mondial.

Explicatia ar fi ca hormonii si factorii de crestere care se gasesc in unele sortimente de lapte din comert au potential cancerigen. Acest lucru este valabil si pentru suplimentele sintetice de vitamina D, care imbogatesc laptele si multe produse lactate.

Exista, totodata, mai multi factori care pot provoca aparitia cancerului la san. Consumul scazut de legume si peste, consumul excesiv de zahar procesat, carne de porc si aluat, duc si ele la crestea riscului de cancer la san.

De asemenea, femeile care poarta in mod regulat sutien mai mult de 12 ore pe zi au mai multe sanse sa dezvolte cancer la san, comparativ cu cele care nu fac acest lucru atat de des, mai ales daca sutienul e prea strans.

Citeste si: Petronela a fost condusă pe ultimul drum. Ce s-a întâmplat și cine a venit la înmormântarea fetiței bolnave de cancer, pe care părinții nu au vrut să o mai trateze

Citeste si: Multe femei fac asta fără să știe ce risca: groaznicul CANCER OVARIAN. Renunțați la acest obicei!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top