Connect with us

Revistateo.ro

Aur-lichid-pentru-sanatate.jpg

Sanatate

„Aur lichid” pentru sanatate

Uleiul de masline a fost unul dintre trucurile de sanatate ale celei mai longevive femei din lume, aceasta a trait 122 ani .
Tratamentul multor afectiuni  si retetele cosmetice contineau acest ulei pretios, ce detine proprietati fortifiante si revigorante.

Protejeaza ficatul si inima

Contine un numar mare de antioxidanti, cum ar fi vitamina E si polifenolii. Cardiologii spun ca un consum regulat de ulei de masline reduce si tensiunea. Nivelul mare de osteocalcina este asociat cu oasele puternice, una dintre ipoteze fiind ca aceasta proteina poate ajuta la prevenirea rezistentei la insulina, aceasta fiind asociata cu slabirea sistemului osos si cu dereglari hormonale. Este o sursa excelenta de grasimi mononesaturate, care previn cresterea colesterolului rau si il cresc pe cel bun. In mod surprinzator, acestia sunt foarte asemenatori cu cei din compozitia laptelui matern.

Previne cancerul

Unul din cei mai importanti antioxidanti din uleiul de masline este vitamina E, care are efecte antitumorale.
Inlocuieste in alimentatie, pe cat posibil, ulei obisnuit cu cel de masline , pentru a evita dezvoltarea celulelor canceroase.
Ca aliment, uleiul de masline este folosit, de regula, in salate. Ca medicament, consumat in cantitati moderate, uleiul de masline este un prieten fidel al inimii, datorita unor grasimi prietenoase pe care le contine in compozitia sa si care ajuta la scaderea colesterolului.

In Biblie exista indicii ca uleiul de masline era folosit inca din Antichitate ca medicament. Specialistii au constatat ca uleiul de masline, cat mai putin procesat, contine o multitudine de vitamine si nutrienti, esentiali in prevenirea cancerului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top