Connect with us

Revistateo.ro

ATENTIE! Piscinele pot fi infectate cu o bacterie care se hraneste cu creier

Sanatate

ATENTIE! Piscinele pot fi infectate cu o bacterie care se hraneste cu creier

Ai planuri de vacanta? Te gandesti sa mergi la piscina ori sa faci schi nautic? Gandeste-te de doua ori inainte, ca sa nu apara probleme de sanatate grave. O fetita de 9 ani a murit saptamana trecuta, la cateva zile dupa ce se jucase intr-o piscina. Decesul i-a fost provocat nu de inec, cum ati crede, ci de bacteria „mancatoare de creier”.

Negleria fowleri e un tip de amoeba foarte periculoasa, care mananca… CREIER uman. Aceste microorganisme unicelulare se gasesc in toata lumea, in solul si apa calda (lacuri, rauri, piscine). Cazurile de infectare pe cat sunt de rare, pe atat sunt si de grave.

In unele situatii se ajunge la meningoencefalita, iar decesul se produce in aproximativ 97% dintre cazuri. Pana acum, majoritatea cazurilor au fost inregistrate in SUA.

Omul se infecteaza foarte usor cu bacteria ucigasa daca inspira apa pe nas cand e la piscina ori face schi nautic. In schimb, nu e nici un pericol daca inghite apa contaminata.

Simptome ingrozitoare

Odata ajunsa in aparatul respirator, bacteria ataca membranele cavitatii nazale, dupa care se indreapta spre nervul olfactiv si ajunge la creier (nervul amintit „transporta” spre creier informatii senzoriale despre miros). Odata afectat creierul, fata ti se umfla atat de mult, incat este efectiv deformata si nimeni nu te mai recunoaste. Iti pierzi mirosul si ajungi sa arati ca in filmele horror dupa doar 5 zile de la infectare. Urmeaza apoi atacarea fibrelor nervoase, umflarea creierului, aparitia migrenelor si intepenirea gatului.

Pe masura ce infectia se dezvolta, apar si alte simptome, cum ar fi halucinatiile, delirul si lesinul prelung. Totul culmineaza cu cresterea presiunii din interiorul cutiei craniene. Inevitabil, se ajunge la deces.

Medicii recomanda tuturor persoanelor care isi doresc sa iasa la scaldat sa aleaga piscine care au toate autorizatiile sanitare si care sunt igenizate corespunzator.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top