Connect with us

Revistateo.ro

ATENTIE! Metrorex nu mai permite folosirea cardurilor RATB LA METROU

Inedit

ATENTIE! Metrorex nu mai permite folosirea cardurilor RATB LA METROU

„Biletul unic 60 minute“, „Biletul cu 10 călătorii 60 minute“, „Abonamentul de o zi“ – toate introduse în toamna anului 2012 – şi cardurile Activ ar fi trebuit să asigure accesul la metrou, după cum anunţau, pana pe 2 mai, la mijlocului lunii martie, reprezentanţii Metrorex.

Anularea acestor tichete vine după ce Metrorex a rupt colaborarea cu Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), din cauza datoriilor pe care aceasta din urmă le acumulase faţă administratorul metroului.

Directorul Metrorex, Aurel Radu, declară că a decis să prelungească termenul de valabilitate al biletelor până pe 2 mai pentru ca bucureştenii care mai au încă tichete comune să nu fie afectaţi de scandaul iscat între cele două societăţi.

„Am avut o întâlnire cu cei de la RATB. Deşi le-am interzis să mai vândă biletele comune, ei au făcut-o. Pentru că nu vrem să aibă călătorii de suferit, am decis să prelungim valabilitatea biletelor până pe 2 mai“, precizează directorul Aurel Radu.
Blocarea conturilor RATB
Şeful Metrorex a mai spus că ar putea fi reluată colaborare cu regia de transport din Capitală doar în condiţiile în care ar plăti în totalitate datoria în valoare de aproximativ 21 de milioane de lei, cu tot cu penalităţi, sumă la care s-a ajuns în acest moment şi dacă biletele comune şi abonamentele ar putea fi vândute şi la metrou. „În felul acesta, s-ar echilibra balanţa şi nu ar mai fi probleme. Ei acum vând în numele nostru şi în loc să ne vireze banii îi folosesc“, spune Radu.

Dar, până atunci, reprezentanţii RATB ar trebui să plătească 12 miloane de lei, sumă hotărâtă de instanţele de judecată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top