Connect with us

Revistateo.ro

creierul

Stiri

Atenție la alimentele care îți afectează grav memoria și creierul

Un nou studiu în domeniul medicinei a demonstrat faptul că există o serie de alimente care îți afectează grav memoria și creierul.

CITEȘTE ȘI: EFECTELE DEZASTRUOASE ALE SPRAY-ULUI NAZAL

În urma experimentelor s-a constatat că o dietă bogată în zaharuri și grăsimi este periculoasă pentru activitatea cerebrală, cauzând deficiențe ale memoriei atât pe termen lung, cât și pe termen scurt.

,,Gradul de degradare cognitivă, scos la iveală de rezultatele studiului, a fost destul de puternic. Gandiți-vă, spre exemplu, la cazul în care conduceți spre casă pe o stradă care vă este foarte familiară. Apoi, într-o zi, să presupunem că acest drum va fi închis și veți fi nevoiți să găsiți o cale nouă spre casă. Cu o flexibilitate cognitivă mai scăzută, adaptarea la astfel de situații este cu mult mai dificilă.”, a declarat Kathy Magnusson, co-autoare a studiului din cadrul Universității din Oregon, Statele Uinite ale Americii.

Astfel, sucurile care conțin zaharuri, cornurile croissante, ciocolata în exces, bomboanele, prăjiturile cu mult zahăr, dulciurile în general și carnea grasă sau cartofii prăjiți sunt alimentele care îți pot afecta grav memoria și creierul atât pe termen lung cât și pe termen scurt.

,,Nu este încă clar cum sunt cauzate aceste efecte dăunătoare ale dietelor bogate în zaharuri și grăsimi, dar este clar că bacteriile intestinale pot comunica cu creierul nostru. Studiul nostru sugerează că zaharurile și grăsimile modifică sistemele bacteriene sănătoase, iar acest motiv este suficient pentru a ști că astfel de alimente nu sunt indicate. Nu este vorba numai despre cum alimentația influențează activitatea cerebrală, dar și despre interacțiunea între alimentele consumate și schimbările care se produc la nivelul sistemului microbian.”, a conscluzionat Magnusson.

Sursa foto: pointclickwork.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top