Connect with us

Revistateo.ro

Previziuni sumbre despre ratele românilor. Experții spun că se adună semnele unei crize economice.

Stiri

Anunțul ȘOC al BNR pentru românii cu credite la bănci. Ce se întâmplă cu gradul de ÎNDATORARE

Un nou anunț al BNR aduce vești proaste legate de creditele românilor. Banca Națională a României ar purta discuții cu băncile pentru a limita gradul de îndatorare a populației. Modelul a mai fost aplicat până în anul 2007 de BNR.

„Finanţarea acordată populaţiei a depăşit de câteva luni nivelul de semnal. Băncile acordă credite de consum în baza propriilor norme. BNR este doar notificată. Sunt instituţii de credit care merg cu gradul de îndatorare până la 60-65, chiar 70% la sută, motivând că aceste împrumuturi sunt acordate persoanelor cu venituri mari ale căror venituri disponibile rămân semnificative chiar şi după plata ratelor. Studiile noastre arată, însă, că persoanele cu venituri mari nu se comportă diferit de cele cu venituri mai mici, în cazul apariţiei unor situaţii de stres”, a declarat Florian Neagu, directorul Direcţiei Stabilitate Financiară a BNR.

Conform acestuia, nivelul creditului pentru populați se apropie de pragul maxim de la care BNR consideră că expunerea este periculoasă.

BNR țintește un prag maxim al gradului de îndatorare de 35-40% pentru creditele de consum, aceasta fiind una dintre variantele analizate, au explicat surse din cadrul BNR pentru profit.ro.

Citește și: ANUNȚ-BOMBĂ de la BNR. Se schimbă banii!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top