Connect with us

Revistateo.ro

Noutati

Veste proastă de la BNR pentru toți românii

Mugur Isărescu, șeful Băncii Naționale a României, a dat o veste proastă tuturor românilor care au credite în lei sau euro.

BNR a decis majorarea dobânzii de referință, care ajunge acum la 2,25%. Asta înseamnă automat credite mai scumpe, cu dobânzi mai mari.

În luna ianuarie, BNR a anunțat prima majorare a dobânzii de referință după aproximativ 10 ani de zile.

O lună mai târziu, în februarie, a venit anunțul unei a doua majorări. Guvernatorul Mugur Isărescu motivează decizia prin creșterea inflației.

Rata inflației a dus, așadar, la această situație, venind de la sine cu o majorare de prețuri. Drept urmare, dacă doriți să contractați un credit la bancă, trebuie să fiți foarte atenți.

Copiii născuți după această dată vor primi foarte mulți bani de la stat. Despre ce este vorba

Statul a luat o decizie importantă în legătură cu copiii născuți după 1 ianuarie 2018. Vrea să le ofere câte 10.000 de euro pentru a putea să își continue studiile ori să deschidă o afacere sau să-și cumpere o casă.

Zilnic, acestor copii, statul le va depune la CEC Bank o sumă, astfel ca la vârsta de 18 ani să poate beneficia de banii strânși, cu tot cu dobânzile aferente.

Legea este inițiată de PNR în Parlamentul României și urmează să se creeze Autoritatea Națională pentru Copii și Tineri,.

„Am conceput acest proiect de lege cu gandul la toti copiii care la varsta de 18 ani vor, fie sa mearga la facultate si familia nu ii poate sustine financiar, fie la cei care vor sa fie independenti si nu au niciun ajutor pentru a porni o afacere sau la cei care vor sa isi cumpere o locuinta.

Statul roman trebuie sa se ingrijeasca serios de fiecare cetatean in parte, inca din prima zi lui de viata.

Aceasta lege e un fel de multumire a statului roman pentru fiecare nou nascut si o garantie ca statul se ingrijeste de el.

Iar la varsta majoratului, statul roman ii ofera un ajutor real prin intermediul caruia poate porni cu dreptul in societate din postura de roman major”, a declarat Sebastian Popescu, presedintele PNR.

Banii vor putea fi folosiți numai de către titular și numai după împlinirea celor 18 ani, cu condiția ca tânărul să urmeze 12 clase.

Banii vor putea fi utilizați pentru studii universitare, deschiderea unei afaceri, achiziționarea unei locuinței sau tratarea unei boli grave, care este costisitoare.

În caz de deces, suma nu este moștenită de nicio persoană. Pe lângă asta, copiii cu vârsta între 0 și 10 ani vor primi lunar o alocație de aproximativ 300 de lei, începând cu vârsta de 6 ani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Noutati

To Top