Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

ANM a emis COD PORTOCALIU de ninsori pentru anumite județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu de ninsori pentru mai multe județe. Codul galben emis ieri pentru județele Prahova, Brașov, Sibiu și Hunedoara a fost prelungit astăzi și a fost rectificat.

ANM: Cod portocaliu de ninsori viscolite

„Fenomene vizate: intensificări temporare ale vântului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare la munte. Intervalul de valabilitate este 28 octombrie, ora 13:00 – 29 octombrie, ora 10:00 – 30 octombrie, ora 23:00. Zonele afectate sunt cele de munte.

În intervalul menționat, la munte, îndeosebi la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 65…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h și se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Intensificări temporare ale vântului cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h vor fi local și în restul zonelor, cu precădere în sud-vestul și în nord-vestul teritoriului.

Duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie), în zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar pe creste 100…120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă”, transmit cei de la ANM.

Codul galben vizează în continuare șapte județe:

„Județul Mehedinţi și Județul Gorj: Zona de munte – se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 70 – 80 km/h, iar pe arii restrânse, ninsoare.

Județul Caraş-Severin: Zona de munte – se vor semnala la altitudini de peste 1700 m, intensificări ale vântului cu viteze la rafală care vor atinge și depăși 90…100 km/h. Specialiștii spun că va ninge.

CITEȘTE ȘI: O cunoscută cântăreață a suferit un transplant de rinichi: „A fost o chestie pe viață și pe moarte”

Județul Vâlcea: Zona de munte – se vor semnala la altitudini de peste 1700 m intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 70 – 80 km/h. Specialiștii spun că va ninge.

Județul Prahova, Județul Argeş și Județul Dâmboviţa: Zona de munte – se va semnala la altitudini de peste 1700 m un vânt care va atinge și depăși la rafală 70 – 80 km/h. Specialiștii spun că va ninge”, se mai arată în comunicatul ANM.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top