Connect with us

Revistateo.ro

Știai că unele alimente toxice sunt consumate în fiecare zi? Și tu le poți mânca, fără să știi pericolele pe care le asund.

Sanatate

Alimente toxice pe care le consumi în fiecare zi

Știai că unele alimente pe care le consumi zilnic pot fi toxice? Află care sunt ele și ce trebuie să faci pentru a evita complicațiile.

Alimente toxice pe care le consumi în fiecare zi

1. Merele. Aceste fructe nu sunt toxice, însă semințele lor sunt. Acestea conțin cianură. Dacă le vei consuma, lucrul acesta nu va duce la deces, însă este mai bine să eviți să le consumi. Consumate în cantități mari, ar putea duce la apariția anumitor probleme.

2. Migdalele. Se pare că acestea trebuie să fie pregătite la căldură, pentru a elimina substanțele toxice pe care le conțin. În unele țări, acestea sunt vândute numai după ce sunt procesate.

3. Roșiile. Leguma în sine nu este toxică, dar frunzele și tulpina sunt. Conțin o substanță toxică ce duce la apariția durerilor de cap și a nervozității.

CITEȘTE ȘI: Nu reincalzi niciodata aceste mancaruri. Devin toxice!

4. Cireșele. Nu fructele în sine sunt toxice, ci sâmburii acestora. Dacă sunt consumați mulți sâmburi, atunci acest lucru duce la apariția unor probleme precum dureri de cap, amețeală, vomă, confuzie, anxietate, creșterea tensiunii arteriale.

5. Ciupercile. Dacă vei consuma ciuperci culese de tine, din anumite zone, ar trebui să le acorzi atenție, deoarece unele dintre ele pot fi toxice. Unele dintre ele duc la apariția disconfortului intestinal, altele au un impact negativ asupra ficatului.

6. Ardeiul iute. Nu este toxic dacă este consumat cu moderație. Însă cantitățile mari de ardei iute pot duce la complicații. Asta pentru că ardeiul conține o substanţă chimică, capsacină, care este foarte puternică. Aceasta poate fi folosită și pentru a îndepărta vopseaua și se găsește în spray-urile paralizante ale poliţiei.

7. Cartoful. Tulpina și frunzele cartofului sunt toxice, motiv pentru care apar complicații. De aceea nu trebuie să fie consumate.

CITEȘTE ȘI: 5 alimente sanatoase care devin toxice cand le consumi in cantitati mari

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top