Connect with us

Revistateo.ro

ALERTĂ. Zeci de persoane au fost sechestrate într-o cafenea din Sydney unde a fost arborat un STEAG ISLAMIC

Inedit

ALERTĂ. Zeci de persoane au fost sechestrate într-o cafenea din Sydney unde a fost arborat un STEAG ISLAMIC

Zeci de persoane au fost luate drept ostatice într-o cafenea din Sydney, Australia, în geamul căreia a fost arborat un steag islamic. Cafeneaua se află într-un cartier central din orașul australian și este blocată de forțele de ordine, relatează Agenția de Presă Franceză.

Trei persoane au reușit însă să scape din mâinile grupării teroriste, fugind pe ușa din spate a cafenelei. Poliția locală susține că va face demersuri pentru a verifica dacă cele persoane sunt tefere. Evenimentul sechestrării s-a petrecut în cafeneaua Lindt Chocolat Cafe din piața Martin Place, o regiune centrală a orașului Sydney.

CITEȘTE ȘI: PREVIZIUNEA ȘOCANTĂ A REGELUI ARABIEI SAUDITE

Televiziunile din Australia au relatat imediat despre acest subiect, alocând spații de emisie și relatează în continuare. Potrivit televiziunilor australiene și a imaginilor prezentate, un steag islamic pe care scria „Nu există alt Dumnezeu în afară de Allah, iar Mahomed este profetul său”, a fost arătat pe fereastra cafenelei de către ostatici.

Australia este unul din statele care luptă împotriva organizațiilor extremiste islamice, aliniindu-se în luna septembrie a acestui an în combaterea expansiunii teritoriale a Statului Islamic al Levantului și Iraqului (SI). Despre acest eveniment (despre care încă nu există o confirmare oficială că ar fi unul care intră la categoria terorism) a aflat și Barack Obama, președintele Statelor Unite, iar Lisa Monaco, consiliera președintelui pentru problemele legate de terorism monitorizează evenimentul din Australia.

Premierul australian Tony Abbott a susținut azi dimineață că autoritățile nu cunosc încă motivațiile autorului, nu se știe dacă există nemulțumiri politice dar guvernul și Comitetul de Securitate Națională din Australia iau în calcul toate ipotezele de lucru. ”Scopul violenţei politice este să le provoace frică oamenilor, pentru ca să nu mai fie ei-înşişi. Australia este o societate paşnică, deschisă şi generoasă. Nimic nu trebuie să schimbe acest lucru şi, de aceea, le cer australienilor să-şi continue ocupaţiile obişnuite”, a spus Abbott.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top