Connect with us

Revistateo.ro

Vremea. Vor fi 2 SĂPTĂMÂNI UNICE în istoria meteorologiei din România

Inedit

ALERTA METEO: Cod galben de ploi in 10 judete! Cum este vremea toata saptamana?

Cum este vremea la sfarsit de septembrie? Vine cu adevarat toamna?

Meteorologii au anuntat un cod galben de ploi, pentru 10 judete ale tarii. Atentionarea este valabila in special pentru sudul Romaniei si ramane in vigoare de luni, ora 12, pana marti la ora 10. Va ploua in special in sudul si centrul tarii, dar si in zonele de munte si deal.

Judetele vizate de codul galben de ploi sunt: Gorj, Valcea, Olt, Arges, Dambovita, Teleorman si Giurgiu, precum si in zona de munte a judetelor Prahova, Brasov si Sibiu. Aici vremea va fi urata si se vor acumula cantitati de apa ce vor depasi 25 l/mp, din cauza ploilor abundente. In Sud-Estul tarii se vor inregistra intensificari ale vantului, cu viteze de peste 50 km/h.

Vremea se va incalzi dupa aceste zile de cod galben, ajungand la medii cuprinse intre 23 si 28 de grade Celsius. Conform meteorologilor, valorile normale pentru aceasta perioada sunt de 19-21 de grade pe timpul zilei.

In Transilvania pot aparea ploi slabe pe parcursul intregii saptamani, cu medii ale temperaturilor in timpul zilei cuprinse intre 21 si 22 de grade si cu minime nocturne care vor scadea pana la 9-10 grade.

Vremea din Maramures va fi relativ calda, cu maxime pe timpul zilei ce vor ajunge la 27 de grade. La inceputul lunii octombrie, se raceste vremea si in nordul tarii, iar temperaturile minime vor ajunge la 15-10 grade.

In Crisana, valorile maxime vor fi cuprinse intre 21 si 22 de grade, iar minimele nocturne vor ajunge si la 9 grade Celsius. Pot aparea ploi slabe la inceputul lunii octombrie.

In Oltenia, maximele vor fi curpinse intre 23 si 27 de grade, iar minimele vor fi de 14-16 grade. Este posibil sa ploua insemnat in perioada 28-30 septembrie.

In Modova, vremea se va raci pana la minim 10 grade Celsius si se vor inregistra ploi pe tot parcursul perioadei. Maximele vor fi de 20 de grade Celsius.

In Muntenia, maximele vor scadea treptat de la 28 de grade la 22, iar minimele nocturne vor fi de 10 grade.

Pe litoral, temperaturile sunt normale pentru aceasta perioada: 20-22 de grade maximum si 13 grade minim. Vremea de plaja s-a dus, caci va ploua in tot intervalul, inclusiv la inceputul lunii octombrie.

La munte, va ploua continuu, in special pe 29 si 30 septembrie, urmand ca vremea sa isi revina la temperaturi normale pentru aceasta perioada: 14-16 grade pe timpul zilei si chiar 4 grade noaptea.

Sursa foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top