Connect with us

Revistateo.ro

ALERTĂ: Începe invazia căpușelor

Stiri

ALERTĂ: Începe invazia căpușelor

ALERTĂ: Începe invazia căpușelor. În ultimii ani, tot mai multe persoane se prezintă la medic, după ce au fost înțepate de căpușe. Teama de a nu face boala Lyme ar trebui să ne îndrepte spre un specialist de fiecare dată când descoperim o căpușă înfiptă în corp, pe care nu este indicat să o scoatem noi, ci medicul.

CITEȘTE ȘI: Imagini inedite din Parcul Moghioroș

Practic, acești paraziți se hrănesc cu sângele gazdelor. Căpușa se va înfige o singură dată în corpul unui animal, după care se retrag în iarbă, în timp ce așteaptă o nouă victimă. Dacă nu sunt îndepărtate, pot popula victima chiar și câteva zile, înainte de a trece la următoarea.

Cele mai multe vizite la medic, ce semnalează înțepăturile de căpușă, au loc primăvara și toamna, tocmai de aceea trebuie să fim vigilenți în această perioadă.

Pe lângă înțepături, acești paraziți mai transmit și o serie de boli, fiind cele mai periculoase ca număr de infecții, după țânțari.

Chiar dacă sunt de mici dimensiuni, căpușele pot fi observate și cu ochiul liber, așa că este indicat ca, atunci când ne întoarcem de la iarbă verde, să ne cercetăm corpul în amănunt, pentru a fi siguri că nu am adus cu noi și musafirii nepoftiți.

Chiar dacă nu sunt mari, prin înțepătura lor, căpușele pot genera o serie de afecțiuni, printre care anemie, stări alergice, iar în unele cazuri, paralizii sau șoc anafilactic.

Pe lângă Boala de Lyme, paraziții în cauză pot transmite și alte boli, printre care bacterioze, babesioză, anaplasmoză sau encefalită de căpușe. Mai mult, rănile provocate de înțepăturile căpușelor pot duce la diferite afecțiuni ale pielii, durere sau chiar tumefație a zonei de contact.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top