Connect with us

Revistateo.ro

alunite 20102015

Stiri

Ai peste 11 ALUNITE pe brat? Trebuie NEAPARAT sa citesti asta!

Parerile in ceea ce priveste numarul de alunite de pe corp sunt impartite, insa atunci cand numarul lor trece de 11 pe bratul drept, nu este un semn bun.

Un studiu recent, preluat de bbc.com, arata ca prezenta unui numar mai mare de 11 alunite pozitionate pe bratul drept al unei persoane poate indica faptul ca aceasta prezinta un risc peste medie de aparitie a cancerului de piele.

Mai mult, atunci cand se regasesc peste 100 de alunite pe corpul unui subiect inseamna ca „purtatorul” prezinta un risc de 5 ori mai mare peste medie de a dezvolta melanom.

Cercetarea a fost efectuata pe 3000 de gemeni din Marea Britanie, iar medicii se pot folosi acum de aceasta descoperire pentru a depista la timp persoanele ce au un risc mare de a face cancer de piele.

CITESTE SI: Uite ce semnificație au semnele din naștere și alunițele

CITESTE SI: Aceste zone ale corpului sunt cele mai predispuse la cancer de piele

Melanomul sau cancerul de piele apare atunci cand alunitele se dezvolta anormal, astfel ca riscul de a fi diagnosticat cu melanom a fost acum asociat cu numarul de alunite prezente pe corpul unui pacient.

In urma unei cercetari efectuate pe 400 de femei si barbati cu melanom, cercetatorii din Marea Britanie au descoperit o metoda usoara si rapida de analiza a riscului de a face aceasta forma de cancer.

Astfel, femeile ce aveau peste 7 alunite pe bratul drept prezentau si un risc de 9 ori mai mare de a avea peste 50 de alunite pe toata suprafata corpului, iar cele cu peste 11 alunite pe bratul drept aveau in medie peste 100 de alunite pe corp si prezentau implicit un risc mai mare de a dezvolta cancer de piele.

Sursa foto Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top